logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku na dekoderze TechniSat DiGYBOXX HD CX podłączonym do Philips 32PFL4606

Pin F. 08 Cze 2016 19:27 5004 4
REKLAMA
  • #1 15729079
    Pin F.
    Poziom 2  
    Witam,
    Dziś wypożyczyłem w osiedlowej kablówce dekoder DVB-C (TechniSat DiGYBOXX HD CX) po podłączeniu go przez HDMI z telewizorem (Philips 32PFL4606) odbiera wszystkie kanały, lecz sam obraz - bez dźwięku.

- ustawienia fabryczne nic nie dają
    - próbowałem wyłączać i włączać Dolby Digital
    - użyłem dwóch różnych kabli HDMI i sytuacja bez zmian
    - wcześniej przez jeden z tych kabli telewizor był połączony z DVB-T i wszystko było ok

Co można zrobić, aby dźwięk działał? Jeśli podłączę chinche audio?
    Bardzo proszę o pomoc, za 2 dni euro i włożyłem sporo pieniędzy w to aby oglądać, a teraz jestem w kropce. Nie jestem pewien czy dobrzy temat, jeśli nie to proszę o przeniesienie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15729415
    adamjk
    Poziom 28  
    Ocena: 151
    Po pierwsze, należy poczytać instrukcję obsługi dostępną np. Link
    Po drugie, jest tam punkt 6.4.5 i potem zadaj jakieś techniczne pytanie.
    Po trzecie, w tej kablówce chyba lepiej wiedzą niż ja.
  • REKLAMA
  • #3 15731331
    Pin F.
    Poziom 2  
    Punkt 6.4.5. z instrukcji nic nie dał, ciągle nie ma dźwięku. Zadzwoniłem po panów z technicznego, przyjechali i stwierdzili, że dekoder jest najwyraźniej uszkodzony. Wymieniłem dekoder na inny (TechniBox K1 CSP). Na początku nie odbierał żadnego kanału, lecz po wyłączeniu i włączeniu kanały pojawiły się, lecz znowu bez dźwięku, czyli identycznie jak na poprzednim.

Podłączyłem przez eurozłącze i działa. Szkoda tylko, że bez HD ale lepsze to niż nic.
  • REKLAMA
  • #4 15846296
    marek$$
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Czy decoder dvb-c wbudowany w telewizor Panasonic rozkoduje kanały UPC?
  • #5 15846364
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA