logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak obrazu po wymianie zasilacza Corsair 450W, karta Nvidia GeForce 9800 GT

patrix8834 11 Cze 2016 22:27 564 9
REKLAMA
  • #1 15736429
    patrix8834
    Poziom 4  
    Ocena: 9
    Witam

Mam problem prawdopodobnie z kartą graficzną, nie dawno spalił mi się zasilacz i chyba poszła też karta graficzna ponieważ kupiłem nowy zasilacz corsair 450 a karta Navidia GeForce 9800 GT nadal nie chce pokazać obrazu. Komputer się włącza karta też ale obrazu nie ma wyciągałem po kolej wszystkie części ale bez efektów, ktoś coś zaproponuje ?
  • REKLAMA
  • #2 15736493
    tomek122
    Poziom 22  
    Ocena: 234
    Komputer się włącza karta też "
    Zastanów się nad tym... co znaczy się włącza? ....
  • REKLAMA
  • #3 15736625
    czesl4f
    Poziom 23  
    Ocena: 44
    Podaj pełną specyfikacje komputera, to może coś zaradzimy...
  • #4 15736923
    bloodyman
    Poziom 26  
    Ocena: 171
    Po pierwsze sprawdź czy nowy zasilacz jest dobrze podłączony. Po drugie opisz co się dzieje z komputerem po włączeniu (coś piszczy, coś się kręci, coś świeci ect.) Podaj pełną specyfikacje. Możliwe że miałeś pecha i zasilacz (pewnie jakiś ibox) spalił Ci cały komputer.
  • REKLAMA
  • #6 15737202
    patrix8834
    Poziom 4  
    Ocena: 9
    Z tego co widzę to wszystko jest dobrze podłączone, komputer włącza się, wszystkie wentylatory się kręcą, jedynie zauważyłem że karta inaczej się włącza, Bo przed wymianą zasilacza karta włączała się po woli i tak coraz szybciej, a teraz jak włączam komputer to karta odrazu pracuje bardzo szybko

zasilacz - vx corsair 450 W
    Płyta głównie - Gigabyte GA-G31M-ES2L
    Grafika - Nvidia Gefroce 9800 GT 1 GbGB
    Procesor - intel core 2 quad 2.70 GhzGHz
    RamRAM - 4 GbGB
  • #7 15737214
    xCandy
    Poziom 16  
    Ocena: 23
    Czyli prawdopodobnie się coś nie ładuje, bo jak szybko to niedokładnie.

spróbuj odłączyć kartę i włączyć komputer, po włączeniu podłącz kartę.

Moderowany przez RADU23:

Następna taka porada, zostanie adekwatnie nagrodzona.
    Nie podłącza się w ten sposób, grozi uszkodzeniem zestawu.
    3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika.

• REKLAMA
  • #8 15737219
    czesl4f
    Poziom 23  
    xCandy napisał:
    Czyli prawdopodobnie się coś nie ładuje, bo jak szybko to niedokładnie.

To znaczy tylko tyle że wentylator działa na maksymalnych obrotach a nie ze nie dokładnie...

Jaki wcześniej był zasilacz?

Zasilanie pod kartę podłączone?
    Płyta główna posiada zintegrowany układ graficzny. Zrób reset CMOS. Odlacz kartę graficzną (9800gt) i podłącz monitor pod płytę główną jeśli będzie obraz będziesz miał winowajce.
  • #10 15737431
    czesl4f
    Poziom 23  
    Oznacza ze uszkodzeniu uległa płyta główna.
    I może coś jeszcze.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem obrazu po wymianie zasilacza na Corsair 450W oraz posiadaniu karty graficznej Nvidia GeForce 9800 GT. Po wymianie zasilacza komputer się włącza, wentylatory działają, ale brak jest sygnału wideo. Użytkownik sprawdził podłączenie zasilacza, resetował CMOS oraz podłączał monitor do zintegrowanego układu graficznego płyty głównej, jednak nie uzyskał obrazu. Użytkownicy sugerują, że problem może leżeć w uszkodzeniu karty graficznej lub płyty głównej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA