logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nikon Coolpix S2600 - Komunikat wysoka temperatura baterii po uruchomieniu

RAFI462 13 Cze 2016 22:09 1611 1
REKLAMA
  • #1 15740752
    RAFI462
    Poziom 11  
    Ocena: 27
    Witam. Dostałem od znajomego aparat Nikon Coolpix S2600. Urządzenie nie jest zniszczone. Jednak miało cały czas wysunięty obiektyw a przy próbie uruchomienia świeciła tylko zielona dioda. Pierwszy typ padł na uszkodzoną optykę. Jednak po podłączeniu pod USB uruchomiła się konfiguracja (data, godzina, itd. ) i po wyłączeniu obiektyw się schował. Jednak teraz poza komunikatem "wysoka temperatura baterii" nic się nie dzieje. Baterie się nie grzeją (sprawdzane na 2 szt.). Na pewnym forum poświęconym właśnie tej firmie. Przeczytałem że coś mogło wpaść do komory akumulatora więc przedmuchałem komorę powietrzem w spray-u. Niestety nic to nie dało nadal te same objawy. Wydaje mi się że to bzdeta tylko nie wiem od czego zacząć. Jeżeli ktoś miał podobny przypadek może podzieli się rozwiązaniem. Nie zajmuje się na co dzień tego typu sprzętem. A aparat wygląda jak nowy więc spróbuję coś na to poradzić. Pozdrawiam i proszę o jakąkolwiek pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 15740859
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA