logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kingston 64 GB micro SDXC - Przestał działać i nie da się nawet odzyskać danych

tenuzytkownik 18 Cze 2016 21:27 1314 0
REKLAMA
  • #1 15752152
    tenuzytkownik
    Poziom 8  
    Pewnego pięknego dnia przy robieniu zdjęcia nagle wyświetlił się w aparacie komunikat, żebym włożył ponownie kartę SD, więc wyciągnąłem i włożyłem ją z powrotem i tak kilka razy...nie dało to żadnych efektów. Na laptopie co prawda wykrywa kartę, ale najpierw automatycznie wyświetla mi monit o sformatowanie karty, a gdy chcę wejść poprzez "mój komputer", to wyświetla taki komunikat:
    "F:\ nie jest dostępny. Nie można wykonać żądania z powodu błędu urządzenia We/Wy." Bardzo się zawiodłem na tej karcie, ponieważ gdy ją kupowałem dwa miesiące temu, to pierwsza padła mi po około dwóch tygodniach i wymienili mi w ramach gwarancji na nową, ale nowa niewiele dłużej pohulała, bo koło miesiąca, do tego tydzień przed awarią też miałem z nią sytuację, że aparat wyświetlił komunikat o tym, żebym ponownie włożył kartę SD, a ja wkurzony tak po kilka razy wyciągałem i wkładałem. Za którymś razem nagle karta się "obudziła" i wszystko działało, jak należy. Teraz nawet to nie daje efektów. Dodam jeszcze, że komputer widzi w niej pojemność zerową. Pal licho kartę, bo pójdę znowu do sklepu i wymienią, ale tym razem bardzo by mi było szkoda zdjęć i filmików. Czy gwarancja obejmuje odzysk danych? Jeśli nie, to znacie jakieś programy, czy też inne sposoby?
  • REKLAMA
REKLAMA