logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ricoh mp171 - Hasło administratora i administratora główngo..

borg18 22 Cze 2016 11:11 3351 14
REKLAMA
  • #1 15760759
    borg18
    Poziom 12  
    Ocena: 37
    chciałem włączyć USB w urządzeniu, aby to zrobic zalogowałem się na drukarce jako supervisor, jednak jak klikam aby zmienił status USB to pisze ze potrzebuje hasła administratora głównego... ;/ ktoś coś?
  • REKLAMA
  • #2 15760912
    Janusz.P
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 224
    logując się jako supevisor nie masz uprawnień zmieniać niczego oprócz haseł administratorów. Zaloguj sie poprosttu jako admin. Jażeli hasła administratorów nie sa zmienione to powinno pójśc. Jażeli nie to czytaj jak na początku
  • #3 15760942
    borg18
    Poziom 12  
    ok udało się teraz kolejny problem... wkladam USB i pisze niekompatybilne urządzenie USB, probowałem już FAT16 i FAT32 dalej nic.. ;/ najgorze ze nawet w opcjach nie pokazuje USB w odbiorcach... dziwna sprawa
  • REKLAMA
  • #4 15761116
    Janusz.P
    Nie bardzo rozumie co chcesz na tym złączu robić. Przez nie można drukować lub skanować na pamięć zewnętrzna. Jeżeli chcesz skanować to trzeba odpowiednio skonfigurować w narzędziach
  • #5 15761388
    borg18
    Poziom 12  
    no własnie chce skanować bezpośrednio na pamięć USB, tylko powiedz mi czy to trzeba poustawiać podłączając drukarke sieciowo do kompa i wejsc poprzez ip i tam to wszystko poustawiać, czy też powinno się dać z menu konf. drukarki? Tyle, że w tym menu nie ma żadnych opcji dot. USB, tylko wyłączenie i jakies 2 tryby
  • REKLAMA
  • #6 15761436
    cefram
    Poziom 31  
    Ocena: 92
    Witam

Ta maszynka nie ma skanu do pamieci przenosnej.

Pozdrawiam
  • #7 15761895
    Janusz.P
    A mi się jednak wydaje że jednak odsługuje w formacie FAT16 tu masz skrót do instrukcji obsługi urządzenia gdzie w rozdziale o skanowaniu jest to opisane.
    http://www.ricoh.pl/downloads/office-product-downloads.aspx
    Mam nawet na zbyciu orginalną przystawkę pod USB do której można podłączyć kartę SD lub pamięć usb. Oczywiście pamięć USB można podłączyć bezpośrednio pod złącze.
  • #8 15762917
    borg18
    Poziom 12  
    Wejście pod pamięć mam tylko jakiego pena nie wsadze tovwywala błąd kompatybilności dlatego może trzeba to skonfigurowacc poprzez komputer?

Ceram jak wejście jest to musi chyba działać :-/
  • REKLAMA
  • #9 15763430
    cefram
    Poziom 31  
    Witam

Faktycznie Janusz ma rację - MP171sp obsługuje skan do SD/USB ale niestety niezbędna jest ta przystawka - sprzedawana była jako opcja. W instrukcji nic nie jest o podłączeniu pamięci USB bezpośrednio do gniazda urządzenia ale możesz sprawdzić np innego pena no i system plików FAT16.

Pozdrawiam
  • #10 15764596
    borg18
    Poziom 12  
    juz 3 pen i dalej wykrywa niekompatybilna pamieć najlepsze co aby w ogole działał skaner to w slocie pamięci SD musi byc karta firmowa ricoha, czyli jeden slot zajmuje ta karta a drugi jest pusty i trzeci to slot USB. Dziwna sprawa... rozumiem że ta przystawka to owe gzniazdo USB ktore posiadam?
  • #11 15764691
    cefram
    Poziom 31  
    Witam

Sloty na karty sd sa tylko do opcji typu ps oraz do serwisu. Port usb jest do wpiecia przystawki a ty jej nie masz - to oddzielne urzadzenie. Dogadaj sie z januszem i bedziesz mial skan na usb/sd.

Pozdrawiam
  • #12 15765050
    Janusz.P
    Nie wiem skąd u ciebie takie problemy. Jaezcze dziś sprawdziłem to praktycznie czy działa. Wziąłem pierwszego lepszego pena i zero problemów.Działa to zarówno z przystawką - wówczas można zapisywać albo na SD lub na USB. Lub też bez przystawki w wkładając pena do USB. A więc może jeszcze raz dokładnie po kolei co robię.
    Wchodzę w SP skanera i w kodzie SP1013-01 uaktywniam funkcję ustawiając jeden.
    Wyłączyć i włączyć.
    Potem naciskam skaner wybieram skanowanie do folderu( jeżeli nie jest ustawione domyślnie). Naciskam przycisk Opcje i wybieram skanowanie odpowiednio
  • #13 15765206
    borg18
    Poziom 12  
    hmmm kurcze wychodzę na nieogarniętego ale czy mogłbyś napisać co oznacza ten kod SP1013-01 i wejście w SP - superadmin?, pierwszy raz mam do czynienia z mp171 i nie za bardzo wiem o co teraz chodzi, czy to jest wejscie do konkretnego menu po kodach?
  • Pomocny post
    #14 15765220
    Janusz.P
    poszło na pw
  • #15 15765286
    borg18
    Poziom 12  
    temat zamykam działa! :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik miał problem z włączeniem funkcji USB w drukarce Ricoh MP171, logując się jako supervisor, ale potrzebował hasła administratora głównego. Po uzyskaniu dostępu, napotkał problem z niekompatybilnością urządzenia USB, mimo prób użycia formatów FAT16 i FAT32. Okazało się, że drukarka nie obsługuje skanowania bezpośrednio na pamięć USB bez dodatkowej przystawki, która była sprzedawana jako opcja. Użytkownik dowiedział się, że aby skanować na pamięć USB, musi skonfigurować urządzenie przez interfejs sieciowy lub użyć odpowiednich kodów SP. Po wymianie informacji z innymi użytkownikami, problem został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA