logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Midea + WIFI = problem - Sterowaniem klimą przez WIFI nie działa

zibolek 22 Cze 2016 20:49 17760 12
REKLAMA
  • #1 15762117
    zibolek
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Cześć wszystkim,
    niedawno zamontowałem sobie klimę Midea mission wraz z modułem WIFI (Midea Smart Kit SK-101), dzięki któremu powinienem mieć możliwość sterowania klimą z każdego miejsca na świecie przez apkę na smartfonie.
    Problem natomiast jest następujący: klimę bez problemu paruję z moją siecią WIFI, aplikacja ją wykrywa, ale na tym koniec - nie da się dalej nic zrobić, tylko same błędy jak w załączonym screenie. Kilka razy udało mi się jedynie, że apka odczytała temperatury i raz wyłączyła klimę.
    Czy ktoś z Was miał podobny problem i sobie z nim poradził ? Z góry dziękuję za pomoc.
    I jeszcze jedno - w Google Play są dwie aplikację Midea Smart, problem jest identyczny.

Midea + WIFI = problem - Sterowaniem klimą przez WIFI nie działa Midea + WIFI = problem - Sterowaniem klimą przez WIFI nie działa Midea + WIFI = problem - Sterowaniem klimą przez WIFI nie działa
  • REKLAMA
  • #2 15769558
    zibolek
    Poziom 10  
    Chciałbym trochę odświeżyć temat... serio nikt modułu Wi-Fi nie instalował ? A może Wam działa bez problemu? Dajcie proszę znać...
  • #4 15770933
    zibolek
    Poziom 10  
    mirek301 napisał:
    w czym masz net?

Cześć,
    net mam z Vectry, modem Cisco, do któego się dostałem i port 6044 otwarłem. Już myślałem wcześniej, że to jego wina, dlatego postawiłem na innym routerze najprostszą sieć wifi - nic to nie zmieniło - ten sam błąd...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 15772736
    zibolek
    Poziom 10  
    mirek301 napisał:
    A masz zewnętrzne IP czy dynamiczne ?

Stałe zewnętrzne.
    Mając nawet zmienne apka winna chodzić wybierając opcję LOCAL, a problem jest ten sam. Midea + WIFI = problem - Sterowaniem klimą przez WIFI nie działa
  • #7 15893370
    darwinn
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam,
    Mam podobny problem. Trzy 'splity' Midea Mission wszystkie z dodatkowym modulem wifi SK101. Na telefonie z androidem zainstalowalem aplikacje 'Midea Smart' i dodalem wszystkie trzy urzadzenia. Jednak przy probie polaczenia z ktorymkolwiek pojawia sie blad 'Operating Failure, Please Retry[6044]'. Po prawie godzinie probowania i googlania zainstalowalem aplikacje 'Midea Smart' na zony iPhonie i wszystko odrazu dzialalo jak powinno.

Zatem, wyglada na to ze jest to wina aplikacji na androida.

Jak bede mial chwile to napisze maila do firmy Midea i zobaczymy co mi poradza.

PS. Patrzac na twoje screeny widze ze uzyles innej aplikacji 'MSmart', gdzie rekomendowana w instrukcji jest 'Midea Smart'. Jednak rezultat mamy taki sam :)
  • REKLAMA
  • #8 16064628
    zibolek
    Poziom 10  
    darwinn napisał:
    Witam,
    Mam podobny problem. Trzy 'splity' Midea Mission wszystkie z dodatkowym modulem wifi SK101. Na telefonie z androidem zainstalowalem aplikacje 'Midea Smart' i dodalem wszystkie trzy urzadzenia. Jednak przy probie polaczenia z ktorymkolwiek pojawia sie blad 'Operating Failure, Please Retry[6044]'. Po prawie godzinie probowania i googlania zainstalowalem aplikacje 'Midea Smart' na zony iPhonie i wszystko odrazu dzialalo jak powinno.

Zatem, wyglada na to ze jest to wina aplikacji na androida.

Jak bede mial chwile to napisze maila do firmy Midea i zobaczymy co mi poradza.

PS. Patrzac na twoje screeny widze ze uzyles innej aplikacji 'MSmart', gdzie rekomendowana w instrukcji jest 'Midea Smart'. Jednak rezultat mamy taki sam :)

Kolego testowałem na Androidzie te dwie aplikacje midea... Bez efektu, cały czas to samo... Iphona nie mam, dlatego nie sprawdzę. Ja napisałem do polskiej Midea... Groch o ścianę... Ty napisałeś do producenta?
  • #9 16084820
    MARCIN7913
    Poziom 1  
    U mnie działało przez 2 miesiące. Tydzień temu padło połączenie zdalne z zewnątrz, lokalnie dalej działa po WIFI.
    Marcin
  • #10 16364316
    zibolek
    Poziom 10  
    Z dniem dzisiejszym stwierdzam, że zdalne sterowanie klimą działa 🙂 nic tylko czekać lata
  • #11 18639355
    wiesgaj
    Poziom 15  
    Ocena: 29
    Lata minęły a problem pozostał. Zainstalowałem Midea która działa tylko przez WIFI. Po skonfigurowaniu urządzenia , mobilny działa przez krótki czas i to wszystko. W serwisie nie umieją pomóc.
    Pytanie czy komuś udało się ogarnąć temat
  • #12 18648021
    wali24
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    U mnie podobnie, przez dwa dni dzialal mobilny a teraz tylko WiFi. Jedyne co mi przychodzi do glowy to postawienie serwera VPN jesli masz zewnetrzny adres IP, wtedy laczysz sie z komorki po VPN do swojej sieci lokalnej i mozesz sterowac klima. Bede testowal takie rozwiazanie
  • #13 19631157
    aszastra
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam. Ja od miesiąca mam podłączoną klimę Kaisai. Co zauważyłem. Samo włączenie i sterowanie klimą poprzez aplikację działa wyłączyć też wyłączę. Problem który zauważyłem to brak reakcji klimy na zaprogramowane wcześniej zadania. Po prostu apka nie działa. Czy ktoś ma podobne problemy?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problemy z zdalnym sterowaniem klimatyzatorami Midea Mission za pomocą modułu Wi-Fi (Midea Smart Kit SK-101). Po pomyślnym połączeniu z siecią Wi-Fi aplikacja Midea Smart nie działa poprawnie, generując błędy, takie jak 'Operating Failure, Please Retry[6044]'. Niektórzy użytkownicy zauważyli, że aplikacja działa lepiej na urządzeniach iOS niż na Androidzie. Problemy z aplikacją są powszechne, a niektórzy sugerują użycie serwera VPN jako potencjalne rozwiązanie. Inni użytkownicy potwierdzają, że po pewnym czasie zdalne sterowanie przestaje działać, mimo że lokalne połączenie Wi-Fi pozostaje funkcjonalne.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA