logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Identyfikacja filtra do powietrza

adi19887 23 Cze 2016 10:24 1257 6
REKLAMA
  • #1 15763112
    adi19887
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam serdecznie,

Jeżeli piszę w nieodpowiednim dziale to proszę adminów o przeniesienie. Poniżej zamieściłem zdjęcie urządzenia - nie ważne jakiego, zależy mi na tym filtrze do powietrza zaznaczonym czerwonym kółkiem. Gdzie można coś takiego dostać ? Lub jeżeli się to specyficznie nazywa to proszę uświadomcie mnie.Identyfikacja filtra do powietrza
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 15763134
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 15763156
    adi19887
    Poziom 11  
    Dziękuję za odpowiedź. Faktycznie może mieć znikomą wartość praktyczną. Gdy powiedziałeś jak się nazywa takie coś znalazłem tego całe mnóstwo nawet na popularnym portalu aukcyjnym.
    Może będziesz też wiedział. Szukam małych (lub może mikro) filterków do wody, które można by było zainstalować na rurze doprowadzającą wodę, tak żeby znalazły się w linii równolegle do osi węża ?
  • #4 15763313
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 15763349
    adi19887
    Poziom 11  
    Wpadłem swego czasu na fajną konstrukcję wykonana na dyszach o fi0,3mm. Po podłączeniu do sieci, korzystając z uzdatnionej wody od czasu do czasu przytyka się. Zauważyłem, że niektóre dysze są sprzedawane z opcją wymienialnego filtra i właśnie taki filtr, jeżeli by się znalazł, to byłby znakomity.
  • REKLAMA
  • #6 15763370
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 16388968
    adi19887
    Poziom 11  
    Temat zmykam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał identyfikacji filtra do powietrza, jednak otrzymał informację, że przedmiot, który zaznaczył, nie jest rzeczywistym filtrem, lecz gadżetem imitującym filtr. W odpowiedziach zasugerowano, że lepszym rozwiązaniem byłoby poszukiwanie tłumika szmerów stosowanego w elektropneumatyce. Użytkownik następnie zapytał o małe filtry do wody, które można zainstalować na rurze doprowadzającej wodę. Odpowiedzi wskazały, że standardowe wkłady filtracyjne mają rozmiary 10 cm średnicy i 30 cm długości, a mikrofiltry mogą być nieefektywne, gdyż szybko się zatykają. Wskazano również na konieczność używania wody zdemineralizowanej w przypadku dysz filtracyjnych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA