logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Po instalacji windowsa przestała działać kamerka oraz nie mogę instalować plików

Daniela90 29 Cze 2016 14:52 891 5
REKLAMA
  • #1 15775977
    Daniela90
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam,
    Przeinstalowałam system na polski Win7 64bit
    Laptop- packard bell Easynote TJ75
    Sterowniki pobrane z strony producenta

Nie działa mi kamera internetowa, laptop wykrywa zainstalowaną kamerę ale nie nadaje obrazu. Po przez split cam wyskakuje komunikat "program przestał działać'' jednak na stronie https://webcamtoy.com/pl/ łapie obraz.

Również nie działa mi instalacja programów z dobreprogramy.pl zostaje na kliknij dalej.
  • REKLAMA
  • #2 15776124
    rahszas
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Spróbuj zainstalować wszystkie aktualizacje systemu windows na początek w windows update i potem przeinstalować kamerkę na tych samych sterach, ewentualnie w menadżerze urządzeń sprawdź ID urządzenia, i spróbuj pobrać inne sterowniki, nie ze strony producenta. No i nie polecam instalowania programów z tego serwisu bo chwila nieuwagi i dużo syfu niepotrzebnego również się może zainstalować ;)
  • REKLAMA
  • #3 15776314
    Daniela90
    Poziom 9  
    Windows update nieodpowiada, po przez menadżer urządzeń wyszukanie sterowników też nieodpowiada. Odinstalowywałam kilka razy i inne instalowałam i nadal to samo
  • REKLAMA
  • #4 15776354
    rahszas
    Poziom 10  
    A czy instalator Windows jest z pewnego źródła? Najlepiej pobrać jak najaktualniejszą wersję instalki.
  • REKLAMA
  • #5 15776465
    Daniela90
    Poziom 9  
    Tak z oryginalnej płytki Windows
  • #6 15776485
    rahszas
    Poziom 10  
    Spróbuj pobrać jakoś w miarę nowy/aktualny obraz płyty Windows z aktualkami zaimplementowanymi i zainstalować go. Bo jak płyta oryginalna to i z 5 lat może mieć.
REKLAMA