logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukarka Hiti S420 - po wgraniu nowego firmware nie działa

pawelm1 30 Cze 2016 13:06 1647 6
REKLAMA
  • #1 15778095
    pawelm1
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Proszę o podpowiedź bowiem wyczerpałem wszyskie możliwości.
    Zmuszony byłem wgrać nowy firmware do drukarki HITI S420 bowiem firma zmieniła produkowane wkłady i nowe nie pasują do mojej drukarki. Po zainstalowaniu nowego firmware ściągniętego z firmowej strony Hiti- nastąpiła zmiana. Drukarka akceptuje nowe kartridże ale niestety stary sterownik, który dotychczas działał bez zarzutu pod Windows 7 nie instaluje się dobrze. System nie widzi drukarki. Tak samo po zainstalowaniu nowego uaktualnionego sterownika ze strony HITI też drukarka jest niewidoczna w systemie. Co robić ??
  • REKLAMA
  • #2 15778283
    lesławek
    Poziom 32  
    Ocena: 294
    Czy widać ja w managerze urządzeń ?
  • REKLAMA
  • #3 15778380
    pawelm1
    Poziom 10  
    Nie widać. W urządzeniach - drukarki . Inne drukarki są zainstalowane a tej nie ma.
  • #4 15778535
    lesławek
    Poziom 32  
    Nie o to pytam czy na tym ekranie widać jakieś niezainstalowane urządzenie?

Drukarka Hiti S420 - po wgraniu nowego firmware nie działa
  • REKLAMA
  • #5 15779898
    pawelm1
    Poziom 10  
    W menedżerze urządzeń w ogóle nie widać drukarek. ale pojawiła się nowość w wykazie urządzeń i drukarek pojawila się ta drukarka o nazwie HITI S420 ale z sterownikiem zainstalowanym przez instalatora Windows czyli jest to sterownik Microsoftu ale nie da się wydrukować czegokolwiek z programów graficznch po wybraniu tej drukarki prawdopodobnie ponieważ nie jest to sterownik pochodzący od producenta czyli od HITI
  • REKLAMA
  • #6 15779913
    lesławek
    Poziom 32  
    Jeśli to drukarka na USB to jest widoczna.... niekonieczne jako drukarka... chodzi mi o ustalenie ciągów PID i VID. Czy najpierw instalowałeś sterownik a potem podłączyłeś drukarkę? i Jeszcze jedno skąd pobrałeś sterownik wskaż dokładnie który plik
  • #7 15779978
    pawelm1
    Poziom 10  
    Przepraszam, działa jednak sterownik Microsoftu. Chyba jeszcze były problem stykowe. Dziękuję za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problemy z drukarką HITI S420 po zainstalowaniu nowego firmware, który umożliwił użycie nowych kartridży. Po aktualizacji, system Windows 7 nie rozpoznaje drukarki, a sterownik Microsoftu nie pozwala na drukowanie z programów graficznych. Po dalszej diagnostyce okazało się, że problem mógł być związany z połączeniem, a ostatecznie sterownik Microsoftu zaczął działać poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA