Witam. Chciałby przejść z internetu UPC na Vectrę. Mam do wyboru pakiet 100Mb/s za 40zł u opiekuna budynku. I teraz mam pytanie. Jaka będzie gwarantowana prędkość tego łącza: 80, 60 czy 50? Jeśli ktoś miał do czynienia z Vectrą proszę o komentarz.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamRockyElite napisał:Witam. Chciałby przejść z internetu UPC na Vectrę. Mam do wyboru pakiet 100Mb/s za 40zł u opiekuna budynku. I teraz mam pytanie. Jaka będzie rzeczywista prędkość tego łącza: 80, 60 czy 50? Jeśli ktoś miał do czynienia z Vectrą proszę o komentarz.
turlam.dropsa napisał:RockyElite napisał:Witam. Chciałby przejść z internetu UPC na Vectrę. Mam do wyboru pakiet 100Mb/s za 40zł u opiekuna budynku. I teraz mam pytanie. Jaka będzie rzeczywista prędkość tego łącza: 80, 60 czy 50? Jeśli ktoś miał do czynienia z Vectrą proszę o komentarz.
Nie ma czegoś takiego jak rzeczywista prędkość łącza. UPC może gwarantować prędkość w obrębie sieci, która należy do UPC. I nic więcej. Bo jak chcesz ściągać dane z prędkością 100 Mb/s z odległego serwera którego łącze ma maks. 10 Mb/s?
RockyElite napisał:
Chodziło mi o gwarantowaną. Pomyliłem się.
turlam.dropsa napisał:RockyElite napisał:
Chodziło mi o gwarantowaną. Pomyliłem się.
UPC może Ci jedynie zagwarantować, że na pewno nie będziesz miał szybszego downloadu niż 100 Mb/sNic więcej! W umowie nie ma żadnej gwarancji. Tak samo jak sprzedawca anteny telewizyjnej, telewizora i kabla antenowego nie zagwarantuje że tygodniowo w telewizji będzie 20 hitów kinowych. Bo to po prostu nie zależy od nich.
RockyElite napisał:
W rozmowie z UPC konsultant powiedział mi, że gwarantowana prędkość to 80% łącza. Właśnie o tę prędkość pytam. Czy tak samo będzie w Vektrze. Np. w internecie 100 Mb/s nie chciałbym mieć powiedzmy 50 Mb/s tylko 100 - 80 Mb/s.