Witam mam problem z internetem z vectry . Prędkość jaka jest w umowie wynosi do 150Mb/s a po sprawdzeniu prędkości pobierania i przesyłania przez kabel pokazuje mi 10 Mb/s.Jaki moze być tego problem ?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamwampirek napisał:Po pierwsze w umowie masz zapis "do 150 Mb/s" więc operator może nawet ci udostępnić internet z prędkością 10 Mb/s.
M2444 napisał:Dostalem jakiś badziewny router od nich
M2444 napisał:po wizycie technika od vectry dalem swoj dawny router ASUS DSL-AC52U
M2444 napisał:Moze to ich wina i dali tylko 10 Mbps.
wampirek napisał:Bzdura, osiągi powinny być dużo większe,Po pierwsze w umowie masz zapis "do 150 Mb/s" więc operator może nawet ci udostępnić internet z prędkością 10 Mb/s.[...]
M2444 napisał:Router pracuje radiowo - nie zrobiłeś pomiarów ile sieci jest w okolicy i na jakich kanałach nadają, no i nie podałeś jaki to router.Dostalem jakiś badziewny router od nich ktory miał zasięg tylko w jednym pokoju
KOCUREK1970 napisał:A jak masz ustawione linkowanie w karcie sieciowej komputera?
M2444 napisał:Gdy ostatnio byl u mnie technik znalazł wolny kanał i mowil ze troche jest tych sieci ale w duzym mieście tylko 10 Mb/s jest aż nie mozliwe skoro ostatnio od prointernetu miałem 70 Mb/s