logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

płyta chyba siemens , jak wkladam cel 300A prosi o update

atlantycki 02 Lip 2005 22:15 1136 3
REKLAMA
  • #1 1624319
    atlantycki
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    ...biosu , odpala wszystko niby ok widzi procesor jako 300 mhz , niemoge sie doszukac specyfikacji tej plyty zeby pobrać bios - w tej chwili niemam plyty pod ręką ale spisalem z niej dane - S 44G4 , 934 4 , 03374196 , na czipsecie FW82443ZX , W26361-W9-Z1-03-36 , na stronach siemensa zabardzo nie idzie wyszukac po tych parametrach - plyty tam oznaczone są DXXXX - jakos tak , jak wspomnialem niemam plyty pod ręką zeby zobaczyć czy gdzies niema tego oznaczenia :( ,prawdopodobnie siemens scenic , jakby ktos mogl pomoć tylko na podstawie parametrow jakie podalem bede wdzieczny . Chodzi mi o update biosa - oraz jakie procesory jest w stanie obsłuzyc (górna granica:) .pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1624330
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Napisz, jak ta płyta o ten update BIOS-u Cię prosi, bo coś mi się wydaje, że to jest tylko Twoja interpretacja komunikatu. Podaj dokładnie brzmienie komunikatu. I przepisz ciąg znaków, który przy starcie płyty pojawia się na samym dole ekranu, to może prędzej znajdziemy, co to jest za płyta?
  • REKLAMA
  • #3 1624338
    atlantycki
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    no wlasnie w tym problem ze niemam tej plyty teraz przy sobie :( , jak bede w domu to spisze . Zalezalo by mi teraz bobrac biosa bo akurat jestem na necie - no ale jak sie nie da to trudno .
  • #4 1624758
    lukesk
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    płyty fujitsu siemens tak mają. zmiana procka to się prosi o upgrade biosu "no cpu patch ...itd". musisz poszukać na płycie tego numeru DXXXX. będzie przy krawędzi płyty na nalepce lub bezpośrednio na płycie pod warstwą lakieru ochronnego. a dalej z tego co piszesz to chyba sobie poradzisz....
REKLAMA