logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować radio Grundig w Oplu Astra 1992 po pojawieniu się SAFE?

lovelek20 03 Lip 2005 14:42 1743 4
REKLAMA
  • #1 1625580
    lovelek20
    Poziom 2  
    kupiłem sobie opla astre z 92 roku mial zamontowane radio lecz mial rozładowany akumulator.Jak podłaczylem nowy na wyswietlaczu samochodu pojawilo sie SAFE włacza sie ale nic nie mozna przstawiac słychac tylko szum. moze pomozecie mi je odblokowac. Moze wiecie czy jest jakis sposob aby odblokowac radio bez pomocy komputera (moze jest jakis kalkulator czy cos w tym stylu) bo nie mam zadnych kabli ani programu.A rozkrecac tez bym go nie chcial bo niemam o tym zielonego pojecie napewno bym je spalil w pare sekund.prosze o pomoc .Z gory dziekuje....[/code]

Dodano po 30 [minuty]:

jezli wiecie jak to zrobic a niemozna o tym pisac na elekrodzie to prosze o wiadomosc na maila.Z gory bardzo dziekuje

Dodano po 47 [sekundy]:

lovelek20(_at_)wp.pl
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1625688
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1391
    Jeśli jest to SC303 to nie słyszałem o żadnym kalkulatorze trzeba podłączyć pod komputer i odczytać procesor
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1625702
    czajnik23
    Poziom 22  
    Ocena: 168
    jaki model radia ? grundiga raczej nie policzysz zostaje akcja radio code daj komus co robi to i bedzie po sprewie:)
  • REKLAMA
  • #4 1625771
    lovelek20
    Poziom 2  
    mam takze radio balupunkta ale na karte ktorej oczywiscie brak czy mozna ja zdobyc
  • Pomocny post
    #5 1626025
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1391
    Kartę kupisz w North Service www.north.pl z tym że tania nie jest o ile się orientuję w granicach 80zł (jeśli chodzi o kartę chipową , karty starego typu rezystorowe mają po ok. 50zł - ale takie radio na starą kartę można zrobić bez karty), karta chipowa kupiona u nich jest formatowana z możliwością nauczenia do radia.
REKLAMA