logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dostępu do stron www na routerze TD-W8960N v6.0 po konfiguracji Neostrady

wexors 23 Lip 2016 11:29 918 13
REKLAMA
  • #1 15825031
    wexors
    Poziom 19  
    Ocena: 39
    Witam.

Dotychczas miałem internet z neostrady podłączony do routera TDW8960N v1.6 ale niestety w wyniku nieszcześliwego wypadu urwałem mu gniazdo od anteny, kupiłem więc nowy router TD-W8960N v6.0, ustawiłem login i hasło do neostrady ping do internetu idzie ale nie działają strony www. Wpisałem ręcznie dns i nie pomogło. Wziąłem się na sposób i skopiowałem plik cfg ze starego routera i wgrałem do nowego, i efekt jest ciągle ten sam. Przyniosłem więc drugi router TD-W8951ND i na nim również problem wystepuje.
    Czyli mam internet bo ping np do wp.pl idzie i jest rzędu 20-40 ms ale strony www otwierają sie kosmicznie długo lub wcale. Dns zmieniałem na standartowe tpsa i na goolowskie 8.8.8.8 i nic to nie dalo
  • REKLAMA
  • #2 15825071
    A.Gieronimo
    Poziom 35  
    Ocena: 309
    Albo zły login/hasło.
    Albo zalegasz z płatnościami, nie wyłączają internetu tylko jest blokada 32Kbps.
    Można warunkowo odblokować na okres 7 dni, musisz dzwonić na 801505505 , zaloguj się do "systemu", zostaniesz poinformowany że masz blokadę i co dalej robić.
    Tak się zbiegło czasowo, że się rozłączyłeś i po ponownym zalogowaniu już miałeś blokadę, bo oni nie rozłączają, czekają aż minie te 24h.
  • REKLAMA
  • #3 15825092
    wexors
    Poziom 19  
    A.Gieronimo napisał:
    Albo zły login/hasło.
    Albo zalegasz z płatnościami, nie wyłączają internetu tylko jest blokada 32Kbps.
    Można warunkowo odblokować na okres 7 dni, musisz dzwonić na 801505505 , zaloguj się do "systemu", zostaniesz poinformowany że masz blokadę i co dalej robić.
    Tak się zbiegło czasowo, że się rozłączyłeś i po ponownym zalogowaniu już miałeś blokadę, bo oni nie rozłączają, czekają aż minie te 24h.

nie zgodze sie z tym co piszesz. Z dwóch powodów. Bo własnie korzystajac z tego internetu odpisuje ci na wiadomość, robiac test na speedtescie pokazuje mi predkosć łacza 2MB/s ale to wszystko działa jedynie na starym routerze. Na nowym juz nie, pomimo że plik konfiguracyjny jest ten sam i router poprawnie łaczy sie z siecią internetu jest przez jakies 20 s a potem juz go nie ma, zamieniam routery na stary i dzieje sie magia internet juz działa normalnie.

Czy jest mozliwe ze tpsa zrobila jakąs filtracje sprzetu i na innym urzadzeniu juz sie nie łaczy ?
  • #4 15825099
    hermes-80
    Poziom 43  
    Ocena: 742
    Zrobiłeś Upgrade FW na routerze? TP raczej nie wprowadza żadnych filtrów na sprzęt. Poza tym wymiana urwanego gniazda w routerze to nić trudnego.
  • REKLAMA
  • #5 15825122
    wexors
    Poziom 19  
    Mam najnowsza.
    żeby było smieszniej . Mam drugi router swój własny prywatny co łącze sie na nim w domu więc jest 100% sprawny

Wpisuje login i hasło z neostrady u znajomego i efekt jest dalej ten sam. przez 10- 20 s jest internet potem juz nie działa

2 dni temu był gość z tpsa i zajmował sie internetem bo znajomy skarzył sie na słabą jakość łacza.
  • #6 15825147
    hermes-80
    Poziom 43  
    Ocena: 742
    Wszystkie testy przeprowadzasz na kablu?
  • #7 15825179
    wexors
    Poziom 19  
    Tak, dzwonilem na infolinię i też nie wiedzą o co chodzi bo według nich router się poprawnie zalogowal i mam czekać na przyjazd techników
  • #8 15825215
    A.Gieronimo
    Poziom 35  
    Enkapsulację masz PPPoA VC-Mux ?
  • #9 15825896
    wexors
    Poziom 19  
    A.Gieronimo napisał:
    Enkapsulację masz PPPoA VC-Mux ?

Tak
  • #10 15825991
    A.Gieronimo
    Poziom 35  
    Robiłeś hard reset po aktualizacji softu?
    Może zrób jeszcze raz i nie wgrywaj konfiga tylko sprawdź na szybko (quick setup) jak się zachowa.
  • #11 15827279
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5466
    wexors napisał:
    Wpisuje login i hasło z neostrady u znajomego i efekt jest dalej ten sam. przez 10- 20 s jest internet potem juz nie działa

To akurat dziwne nie jest - Twój net działa tylko u Ciebie w domu (login i hasło jest przypisane do nr telefonicznego).
  • #12 15829992
    wexors
    Poziom 19  
    KOCUREK1970 napisał:
    wexors napisał:

To akurat dziwne nie jest - Twój net działa tylko u Ciebie w domu (login i hasło jest przypisane do nr telefonicznego).

to akurat jest dziwne bo wpisywałem JEGO login i JEGO hasło na JEGO nr telefonu na JEGO lini telefonicznej , jedynie router był mój.

Swoją drogą problem się juz rozwiązał, przyjechał człowiek z tpsa i stwierdził ze jest uszkodzony przewód. Przewód wymieniony i narazie działa.
  • REKLAMA
  • #13 15830008
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5466
    wexors napisał:
    to akurat jest dziwne bo wpisywałem JEGO login i JEGO hasło na JEGO nr telefonu na JEGO lini telefonicznej , jedynie router był mój.

Proszę jeszcze raz ze zrozumieniem przeczytać, co Kolega w tym wpisie zamieścił do którego się odniosłem - a potem mi wskazać, że wynika z tego, że to było wszystko u NIEGO tylko na Twoim sprzęcie.

Na przyszłość, proszę precyzyjnie opisywać sprawy - bo do takich nieporozumień nie dochodziło.
  • #14 15830450
    wexors
    Poziom 19  
    Nigdzie też nie napisałem że wpisalem swój login i hasło. A nie pisałem że chodzi konkretnie o jego bo uznalem że to się rozumie samo przez siebie że podaje jego dane.

Pozdrawiam i temat do zamknięcia

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik miał problemy z dostępem do stron internetowych po skonfigurowaniu nowego routera TD-W8960N v6.0 dla usługi Neostrada. Mimo poprawnego logowania i pingów do internetu, strony otwierały się bardzo wolno lub wcale. Użytkownik próbował różnych ustawień DNS oraz skopiował konfigurację ze starego routera TD-W8960N v1.6, ale problem pozostał. Po wymianie routera na TD-W8951ND, sytuacja się nie zmieniła. Ostatecznie, po interwencji technika z TPSA, stwierdzono uszkodzenie przewodu, co zostało naprawione, a internet zaczął działać poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA