domio33 napisał: Hmm, nie lepiej sprzedać ci ramy,płytę i procka, przysiąść się na podstawke wyżej niz 775? Np 1156 lub nawet 1155 ?
Wiesz, wszystko jest kwestią budżetu.
Zakładając, że uda mi się sprzedać płytę z procesorem za około 80zł - w co wątpię, bo pewnie pójdzie na licytacji za grosze. Ramów jeszcze nie posiadam - chciałem je dokupić, zostanie mi około 230zł na zakup nowej płyty i procesora oraz pamięci DDR3. Nie sądzę, by udało się kupić coś sensownego w tym budżecie.
Ten komputer ma służyć mojemu synowi, do gier w stylu: LEGO Przebudzenie Mocy oraz podobnych z tej kategorii wiekowej. Nic bardzo zasobożernego pokroju GTA V lub Wiedźmin 3 bo i karty też nie zamierzam zmieniać.
Załóżmy, że dołożę kolejne 200zł budżetu do tego komputera, czyli do wydania na płytę, procesor, ram będzie dajmy na to 450zł, jakie podzespoły wybrać?
Mam zupełnie nowy zasilacz 530W, dyski mam dwa jeden 80GB drugi 160GB, myślę, że na syna gierki w zupełności wystarczą. Obudowa i napęd DVD, nic więcej nie trzeba.
Płyta musi być kompatybilna z ASUS'em 7770, bo np. na płycie P5NE-SLI z drugiego komputera z tą kartą komputer w ogóle nie przechodzi POST.