logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CLARION ARX5370R - czerwona dioda przerywa działanie radia i rozładowuje akumulator

DOHC 04 Lip 2005 17:22 1593 6
REKLAMA
  • #1 1628519
    DOHC
    Poziom 19  
    Ocena: 27
    Witam

Mam problem , na radiu pod panelem jest czerwona dioda , gdy ona zapala sie to radio przestaje grac , np w trakcie jazdy jade slucham muzyki i radio przestaje grac a dioda zapala sie zeby znowu zaczelo grac musze przycisnac na radiu dosyc mocno plasik w okolicy diody lub tej szyny laczacej panel z radiem dioda gasnie i gdy zaloze panel to radio gra , mialem taki przypadek ze dioda zapalila sie na postoju samochodu nie ruszalem przez tydzien i gdy chciaem go odpalic to sie nie dalo , akumulator byl rozladowany ,
    Bardzo prosze o pomoc bo juz nie wiem co robic

pozdro i z góry dzieki.
  • REKLAMA
  • #2 1628714
    gobio
    Poziom 24  
    Ocena: 26
    Sprawdź złącze (łączące z panelem) na płycie głównej.
    Może są zimne luty.
    Skoro zapala się dioda to procesor identyfikuje że nie ma panela , czyli brak kontaktu panel radio.
  • REKLAMA
  • #3 1628739
    DOHC
    Poziom 19  
    czyli ta dioda powinna palic sie po zdjeciu panela ??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1634805
    sq6ade
    Poziom 40  
    Ocena: 284
    Tą diode się włącza jakoś ... nie wiem jak. Miga po zdięciu panela jako ostrzeżenie. Po resecie jest domyślnie wyłączona.
  • REKLAMA
  • #5 1640226
    DOHC
    Poziom 19  
    a jak moge zresetowac to radio ???
  • #6 1640249
    Bartek_Wosik
    Poziom 27  
    Ocena: 42
    DOHC napisał:
    a jak moge zresetowac to radio ???

Niektóre radia mają przycisk reset, jesli to nie ma to odłącz je od zasilania na chwile i powinno pomóc.
  • #7 1640559
    DOHC
    Poziom 19  
    odlaczenie od zasilania nic nie daje bo to juz trenowalem , a to radyjko nie ma w widocznym miejscu przycisku reset , mam schemat to poszukam czegos takiego , dzieki serdeczne za pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy radia samochodowego Clarion ARX5370R, w którym czerwona dioda pod panelem sygnalizuje brak kontaktu między panelem a radiem, co powoduje przerwanie odtwarzania dźwięku. Dioda zapala się podczas jazdy lub postoju, a w skrajnych przypadkach prowadzi do rozładowania akumulatora. Rozwiązaniem może być sprawdzenie złącza łączącego panel z płytą główną radia, gdyż możliwe są zimne luty lub utrata kontaktu. Dioda powinna świecić się po zdjęciu panelu jako ostrzeżenie. Reset radia można wykonać przez przycisk reset (jeśli jest dostępny) lub poprzez chwilowe odłączenie zasilania, jednak w tym przypadku odłączenie zasilania nie przyniosło efektu. Zaleca się dalsze poszukiwania przycisku reset lub naprawę połączenia między panelem a radiem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA