logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

beninca 21 sterownik heady połączenie z wideodomofon eura vdp30a3

falla_x 08 Sie 2016 14:23 4302 7
  • #1 15856181
    falla_x
    Poziom 11  
    Witam posiadam silowniki bramy beninca 21 oraz wideodomofon eura vdp30a3 i związku z tym moje pytanie , chciał bym podłączyć wideodomofon do siłowników tak zeby ja otwierać przyciskiem na domofonie ale nie wiem jak to połączyć schematy w załączniku

i jeszcze jedno pytanie mam samą brame 2 skrzydłową bez furtki ( używam jako furtki jednej połówki bramy ) czy 2 przycisk na domofonie który jest do otwierania furtki mógł bym podłączyć tak z centralką beninca żeby otwierała się tylko jedna połowa bramy na której mam opcje furtki ? czy sygnał do rygla wysyłany z centralki domofonu nie nadaje się do otwierania bramy ?

suma sumarum chciał bym przyciskiem bramy na wideodomofon otwierać 2 skrzydła bramy a przyciskiem furtki na domofonie tylko skrzydło bramy da się ?

dziękuję za pomoc

beninca 21 sterownik heady połączenie z wideodomofon eura vdp30a3 beninca 21 sterownik heady połączenie z wideodomofon eura vdp30a3
  • #2 15856658
    kamil12239
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    Da się zrobić na pewno pierwszą opcje. Wyjście na bramę podlaczasz równolegle do zestuku P.P w centralce bramy skrzydlowej.

Co do drugiej to nie jestem pewny. Jaki jest model centrali sterownika bramy skrzydlowej?

Funkcja furtki realizowana jest z pilota czy może z jakiegoś przycisku?
  • #3 15856669
    falla_x
    Poziom 11  
    kamil12239 napisał:
    Da się zrobić na pewno pierwszą opcje. Wyjście na bramę podlaczasz równolegle do zestuku P.P w centralce bramy skrzydlowej.

Co do drugiej to nie jestem pewny. Jaki jest model centrali sterownika bramy skrzydlowej?

Funkcja furtki realizowana jest z pilota czy może z jakiegoś przycisku?

do p.p a drugi kabelek bo na 2 skrzydła bramy wychodzą z domofonu 2 kable, tak dano 2 kable na furtkę

centrala bramy skrzydłowej model " heady "

furtka 1 skrzydło bramy otwieram z pilota 2 przyciskiem
  • #4 15856706
    kamil12239
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    Drugi pod nr 26.

Co do otwarcia jednego skrzydła czyli furtki musisz pod wyjście do tyłka dostawic Przekaznik na odpowiednie napięcie cewki. Podejrzewam że 12 lub 24V AC ale to zmierz. Wtedy podobasz zestyk NO przekaznika równolegle z PED. Czyli jeden przewód na ped a drugi pod nr 26 tak jak w poprzednim przypadku
  • #5 15856940
    falla_x
    Poziom 11  
    a mógł byś pokazać o jaki przekaźnik chodzi ?
  • #6 15857403
    falla_x
    Poziom 11  
    Jeśli ktoś coś jeszcze mógł by podpowiedzieć to proszę nie wstydzić się :)
  • #8 18895363
    Wieso1
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam
    Panowie od kilku dni studiuje posty i wypowiedzi osób i pomimo Waszych cennych wskazówek nie jestem w stanie rozwiązać problemu. Niby wg tego co piszecie powinno chulać a chyba jednak coś przegapiłem. Proszę Was o pomoc może wyłapiecie moje niedopatrzenie. Do setna i od początku. Posiadam automat bramowy firmy Beninca z centarlą Heady. Miałem problem z fotokomórkami - ogarnąłem (mam nadzieję). Podpiąłem zasilanie pod wtyki 14 i 15 oraz dwa kabelki z fotokomórki odbiorczej pod wejście 25 i 26 (proszę o podpowiedź bo nie jestem pewien czy jest istotne który przewód pod które wejście), mostek oczywiście między 24 i 26 jest. Niby wszystko śmiga. Następnie wziąłem się za podpięcie wideodomofonu (monitor - OR-VID-EX-1033MV/W, bramofon - OR-VID-EX-1041KV) pod owy napęd abym mógł z wideodomofonu otwierać bramę. Przewody idące od bramofonu służące do otwierania bramy podpiąłem pod wejścia 23 i 26 i krótko mówiąc nie działa. Dodam, że w ustawieniach zaawansowanych zmieniłem wg instrukcji czas na 1s uaktywniając w ten sposób zarządzanie drugim "ryglem". Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Jeśli to coś pomoże to aby było szybciej zamieszczam schematy. beninca 21 sterownik heady połączenie z wideodomofon eura vdp30a3 beninca 21 sterownik heady połączenie z wideodomofon eura vdp30a3

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat podłączenia wideodomofonu Eura VDP30A3 do siłowników bramy Beninca 21 z centralą Heady. Użytkownik chciałby otwierać bramę za pomocą przycisku na domofonie oraz używać drugiego przycisku do otwierania jednego skrzydła bramy, które pełni funkcję furtki. Uczestnicy forum sugerują podłączenie wyjścia na bramę równolegle do zestyków w centralce bramy oraz zastosowanie przekaźnika do otwierania furtki. Wskazano również na konieczność sprawdzenia napięcia cewki przekaźnika oraz poprawności podłączenia przewodów do odpowiednich wejść w centralce. Użytkownik zgłasza trudności w podłączeniu wideodomofonu do automatu bramowego, mimo wcześniejszych wskazówek.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA