logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak okleić wnętrze AUDI A3 folią carbonową? Porady dla początkujących

mefju7 08 Sie 2016 18:16 4713 2
REKLAMA
  • #1 15856569
    mefju7
    Poziom 7  
    Ocena: 14
    Witam.

Chciałbym okleić swoje wnętrze samochodu folią carbonową tak jak pisze w temacie. Mogę prosić o porady odnośnie klejenia takiej folii? Wrzucam zdjęcie gdzie miałaby się ona znajdować wewnątrz samochodu. Chodzi o cały ten plastik wraz z przyciskami wokół radia i klimatronika.

1 pyt. Czy muszę w całości ją przykleić? Tzn wyciąć wszystkie otwory? Czy mogę paskami po kolei oklejać?
    2 pyt. Czy jak nie miałem z tym styczności to dam radę sam?

Proszę o konstruktywne i ogarnięte odpowiedzi. Jestem początkującym w tych sprawach. Pozdrawiam

Dodano po 15 [minuty]:

Chodzi mi dokładnie o takie samo wykończenie jak na obrazku poniżej:

• REKLAMA
  • #2 15856985
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5119
    Ad,1-klej w całości pomagając sobie suszarką, potem wytniesz otwory pod przyciski(wokół otworów i na krawędziach trzeba folię naciągnąć i podkleić z drugiej strony bo będzie się na krawędziach odklejać)Klejąc paskami odwalisz fuszerkę dobrą na tuning pod remizą.
    Ad.2-Kup trzy,cztery razy tyle folii ile potrzebujesz, będzie mniej nerwów.
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • #3 15857561
    michal8243
    Poziom 13  
    Ocena: 21
    Witam

Problemem , może być estetyczne oklejenie wlotu pod radiem.
    Jeśli nie masz doświadczenia z oklejaniem , a nie chcesz zmarnować kosztownej folii kup bez struktury najtańszą i próbuj. Jeśli efekt Cię zadowoli okleisz na gotowo carbonem.
    Poszukaj w swoim mieście zakładu zajmującego się hydrografiką i dowiedz się jak za ile Ci to zrobią. Odpadnie problem z wlotem, wszystko będzie dokładnie oklejone.

Pozdrawiam
REKLAMA