mam układ ,ale ma zmazane oznaczenia - prawdopodobnie jest to eprom ,posiadam programator willem 4.0 -jest jakas mozliwość auto detekcji układu ? jak go zczytac? skoro nieznam ustawien układu ,a moze jakis program jest?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamStanisław2003 napisał:,ale epromy są tezz bez okienek-tzn raz zapisywalne nie kasowalne ,ma 28 nuzek ,i aby go odczytac musze w programatorze sutawic typ ukladu,niestety ,jest startyJeżeli już to eeprom, epromy mają okienka.Odczytac można oczywiście ale jakbyś poodal nazwę urządzenia byłoby łatwiej.Jeżeli cztery nóżki są zwarte na masę to jest to z serii 24 cośtam.Dobry programator nie powinien uszkodzić układu tylko zgłosić błąd odczytu lub konfiguracji
Dee Jay Gucio napisał:W czym znajduje się ta kość
sajmon1100 napisał:Dee Jay Gucio napisał:W czym znajduje się ta kość
to moze inaczej: mam kość która ma 28 nóżek - posiada starte numery ,chcę ją skopiować-posiadam programator willem 4.0 ale aby ją odczytac muszę na programatorze ustawić jaki typ układu odczytuje ,ale niestety typu nieznam ,ps. kość jest dedykowana do fiata seicento -są to mapy paliwa oraz zapłonu
Stanisław2003 napisał:Układ będzie prawdopodobnie zabezpieczony przed odczytem i chyba nie eprom jednak tylko jakis procesor typu pic lub inny ,Nawet poznanie co to jest niewiele zmieni.