logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SMS Android PC - Wysyłanie SMS przez PC + baza klientów

milesek 16 Sie 2016 11:59 2904 8
REKLAMA
  • #1 15871739
    milesek
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Witam,
    Interesuje mnie wysyłanie SMS za pośrednictwem telefonu z systemem Android , pisząc go przez PC (laptop, Win 7)

Jestem agentem ubezpieczeniowym i potrzebuję programu/aplikacji, w którym treść SMS będę wpisywał w polu na moim laptopie i mógł wysłać do MASOWEJ liczby klientów informując ich np. nowej promocji w firmie.

Zależy mi na tym, aby program zapamiętywał numery termofonów i abym mógł przypisywać do nich nazwy.

Szukałem już i większość w ogóle nie pamięta numerów, a inne obługują wysyłkę np. do max. 10 osób.
    Baza moich klientów liczy ok 1000 osób i chciałbym, aby otrzymywali ode mnie różne informacje bez wklepywania od zera numeru telefonu.

Pozdrawiam
    PS> Mogą to być również programy płatne.
  • REKLAMA
  • #2 15871803
    waxman
    Poziom 21  
    Ocena: 64
    A pytałeś swojego operatora czy nie ma np. płatnej bramki sms'owej dla usługi biznesowej ? Z pewnością jest to roziwązanie na miare Twoich oczekiwań ale cena może być nie ta - zawsze możesz ponegocjowac z Twoją firmą aby taką usługę załatwiła systemowo
  • REKLAMA
  • #3 15871830
    milesek
    Poziom 11  
    Tak, od samego początku szukałem takiej opcji, jest tylko w jednej firmie i obsługuje tylko klientów tej firmy.
  • #4 15875404
    milesek
    Poziom 11  
    Słyszałem od znajomego, że można taką listę (bazę) stworzyć w excelu , a następnie wysyłać z hanguota. Czy posiada ktoś z Państwa wiedzę na ten temat?

Dodano po 5 [minuty]:

How can I send an SMS via computer from my Android phone to mobile numbers in an Excel sheet?
    2 Answers

You cannot upload an Excel sheet on your Android phone. You need to upload the Excel sheet just once on a panel and then sync it with your Android phone and then you can send SMS on the go.
    MSG91, Dove Soft, Solutions infini are some of the best SMS solutions provider. You can go for any of the following bulk SMS provider but personally I feel http://MSG91.com is the best when it comes to its services.

Jeśli dobrze tłumaczę, to należy sporządzić bazę w excelu, zrobić synchronizację z Androidem i wszystko gra? :)
  • #5 15879448
    milesek
    Poziom 11  
    edit ; sprawa jest wykonalna, kolega już napisał skrypt.
    wpisuję kontakty w bazie danych w excelu i smsy sa wysylane za posrednictwem mojego telefonu. w razie pytan prosze pisac
  • REKLAMA
  • #6 15882798
    waxman
    Poziom 21  
    Ocena: 64
    No a jak rozwiązałeś sprawę kosztów - masz jakiś specjalny pakiet na darmowe sms'y
  • #7 15898267
    milesek
    Poziom 11  
    Co do kosztów, to w abonamencie na firmę mam nielimitowane smsy. Co prawda nie płacę mało, ale przy tej ilości wiadomości i tak się opłaca :)
  • REKLAMA
  • #9 15912916
    milesek
    Poziom 11  
    tego to już nie wiem ;D nic nie słychać

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje rozwiązania do masowego wysyłania SMS-ów z telefonu z systemem Android, korzystając z laptopa z systemem Windows 7. Jako agent ubezpieczeniowy potrzebuje aplikacji, która umożliwi mu wprowadzenie treści SMS-a na laptopie i wysłanie go do około 1000 klientów, z możliwością zapamiętywania numerów telefonów i przypisywania im nazw. W odpowiedziach zasugerowano rozważenie płatnych bramek SMS-owych od operatorów oraz wykorzystanie Excela do stworzenia bazy klientów, którą można synchronizować z telefonem. Użytkownicy podzielili się informacjami o dostępnych rozwiązaniach, takich jak MSG91, Dove Soft i Solutions Infini, a także o możliwościach wysyłania SMS-ów za pomocą skryptów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA