logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer SA-7800 - brak dźwięku w obu kanałach, co sprawdzić?

infernito 05 Lip 2005 21:51 1504 3
REKLAMA
  • #1 1631818
    infernito
    Poziom 2  
    Witam mam prosbe do Was. Mam pioneera 7800 dzialal bez zarzutow jednak raz na imprezie przestal dzialac jeden kanal drugi byl wporzadku.Teraz juz nie dziala ani jeden. Najpierw bylo slychac tylko sopran potem juz nic teraz. Amplituner wlancza sie swieci ale nie oddaje na glosniki nic co to moze byc? Z gory dziekuje i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 1632324
    leszczu
    Serwisant RTV
    Ocena: 61
    Witaj
    Napisz najpierw jakie masz doświadczenie z ampltunerami/wzmacniaczami...bo nie wiem od czego zacząć...
    pzdr
  • REKLAMA
  • #3 1632485
    infernito
    Poziom 2  
    praktycznie to nic nie wiem aha i jeszcze jedno jak sie kiedys odpala to zawsze cos pstryknelo teraz tego nie ma
  • #4 1633222
    leszczu
    Serwisant RTV
    Ocena: 61
    Witaj
    Wiesz...standardowo... sprawdzasz najpierw zasilacz wszystkie napięcia wyjsciowe, potem zasilanie stopnia końcowego mocy..potem czy na wyjściu układu stopnia końcowego mocy nie ma napięcia stałego. Te "pstryknięcie" to może być z braku zasilania albo też z powodu pojawienia się składowej stałej na wyjściu stopnia mocy.
    Jeżeli znasz choć ogólnie że tak powiem architekture i zasadę działania...to powyższe czynności powinieneś wykonać na wstępie. Jeżeli się nie orientujesz w tych podstawowych kwestiach ..to chyba musisz oddać do serwisu...... :|
    pzdr
    PS. Nie wiem na czym zbudowany jest stoopien mocy (scalak czy tranzystory)ale gdy masz scalaka np. STK..proponuję ściągnąć sobie notę katalogową w ktorej masz rozpiskę wyprowadzeń i miernik i jechana..symbolikę znasz prawda?
REKLAMA