To mój pierwszy post na tym forum, dlatego chciałbym się przywitać i przy okazji prosić szanownych kolegów o wyrozumiałość.
Zatem - Witam
Zajmuję się prowadzeniem imprez okolicznościowych już jakiś czas tyle że do tej pory bardziej hobbystycznie (wśród rodziny i przyjaciół), teraz przyszedł czas żeby rozwinąć skrzydła, dokupić jeszcze brakujący mi sprzęt i zalegalizować działalność.
Ale tu potrzebna mi pomoc ludzi działających już w branży takich którzy zechcą podzielić się swoją wiedzą.
Może zacznę od sprzętu który posiadam - mianowicie:
-laptop
-2x Magnat SOUNDFORCE 1300
-wzmacniacz Technics SU-V500 (już oddany do lamusa ale od niego zaczynałem przygodę z muzyką chyba z 15 lat temu) zastąpiony Technical Pro L4Z-4001
-procesor dźwięku TECHNICS SHGE90 (od wieży domowej)
-mikrofon Aiwa sw-988
-wytwornica dymu
-światła Adj tri gem led, jakiś mały laser, mały stroboskop, i podwójny skaner na halogenie (ale to mało istotne)
Wszystko posiadam do dziś.
Ze świeżych zakupów:
-drugi laptop
-LDM SAS18x
-efekt LED COLORSTAGE 4 EYES SILVER
-mikrofony: AKG WMS 40 i IMG Stage Line DM-2500
-statywy oświetleniowe i kolumnowe
To byłoby chyba na tyle.
Moje pytanie brzmi (jak w temacie) - Co jeszcze dokupić?
Chciałbym zmienić mój procesor (SHGE90) na coś bardziej estradowego myślałem o mikserze... ale jakim?
Może przy okazji udałoby mi się pozbyć jednego laptopa... ale pozbędę się przy okazji odsłuchu więc potrzebna będzie chyba zewnętrzna karta, a może macie inne lepsze propozycje?
Kolejne pytanie, czy będzie mi potrzebny jakiś odtwarzacz CD?
A może kontroler?
I ostatnie, żeby mieć większy zapas mocy chcę dokupić dwie kolumny. Moje wymagania co do tego zakupu:
-najlepiej LDM-a żeby całość głośników była jednej firmy,
-najlepiej żeby były lakierowane (podobnie jak sas-y), a nie obite filcem,
-koniecznie 8 ohm!
-raczej pasywne, może udałoby się wykorzystać posiadany przeze mnie wzmacniacz.
Tu poproszę też o pomoc fachowców z LDM - a, zobaczymy co Oni na to powiedzą.
Do wydania mam 800 ~ 1200 zł, ale w razie potrzeby dołożę pieniędzy. Wolałbym sprzęt nowy, budżet nie obejmuje kolumn.
Proszę weźcie pod uwagę że nie jestem DJ -em (nawet nie ośmieliłbym się takim nazwać), potrzebuje sprzętu raczej do sprawnego odtwarzania muzyki w dobrej jakości, nigdy nie zagram w klubie czy na dyskotece, no i mam już swoje lata więc sprzęt raczej mało skomplikowany
.
Się rozpisałem...
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Zatem - Witam
Zajmuję się prowadzeniem imprez okolicznościowych już jakiś czas tyle że do tej pory bardziej hobbystycznie (wśród rodziny i przyjaciół), teraz przyszedł czas żeby rozwinąć skrzydła, dokupić jeszcze brakujący mi sprzęt i zalegalizować działalność.
Ale tu potrzebna mi pomoc ludzi działających już w branży takich którzy zechcą podzielić się swoją wiedzą.
Może zacznę od sprzętu który posiadam - mianowicie:
-laptop
-2x Magnat SOUNDFORCE 1300
-wzmacniacz Technics SU-V500 (już oddany do lamusa ale od niego zaczynałem przygodę z muzyką chyba z 15 lat temu) zastąpiony Technical Pro L4Z-4001
-procesor dźwięku TECHNICS SHGE90 (od wieży domowej)
-mikrofon Aiwa sw-988
-wytwornica dymu
-światła Adj tri gem led, jakiś mały laser, mały stroboskop, i podwójny skaner na halogenie (ale to mało istotne)
Wszystko posiadam do dziś.
Ze świeżych zakupów:
-drugi laptop
-LDM SAS18x
-efekt LED COLORSTAGE 4 EYES SILVER
-mikrofony: AKG WMS 40 i IMG Stage Line DM-2500
-statywy oświetleniowe i kolumnowe
To byłoby chyba na tyle.
Moje pytanie brzmi (jak w temacie) - Co jeszcze dokupić?
Chciałbym zmienić mój procesor (SHGE90) na coś bardziej estradowego myślałem o mikserze... ale jakim?
Może przy okazji udałoby mi się pozbyć jednego laptopa... ale pozbędę się przy okazji odsłuchu więc potrzebna będzie chyba zewnętrzna karta, a może macie inne lepsze propozycje?
Kolejne pytanie, czy będzie mi potrzebny jakiś odtwarzacz CD?
A może kontroler?
I ostatnie, żeby mieć większy zapas mocy chcę dokupić dwie kolumny. Moje wymagania co do tego zakupu:
-najlepiej LDM-a żeby całość głośników była jednej firmy,
-najlepiej żeby były lakierowane (podobnie jak sas-y), a nie obite filcem,
-koniecznie 8 ohm!
-raczej pasywne, może udałoby się wykorzystać posiadany przeze mnie wzmacniacz.
Tu poproszę też o pomoc fachowców z LDM - a, zobaczymy co Oni na to powiedzą.
Do wydania mam 800 ~ 1200 zł, ale w razie potrzeby dołożę pieniędzy. Wolałbym sprzęt nowy, budżet nie obejmuje kolumn.
Proszę weźcie pod uwagę że nie jestem DJ -em (nawet nie ośmieliłbym się takim nazwać), potrzebuje sprzętu raczej do sprawnego odtwarzania muzyki w dobrej jakości, nigdy nie zagram w klubie czy na dyskotece, no i mam już swoje lata więc sprzęt raczej mało skomplikowany
Się rozpisałem...
Z góry dziękuję za odpowiedzi