logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AirMax - Wolny internet 300MB radiowy 5GHz

markus9292 23 Sie 2016 16:46 2223 3
REKLAMA
  • #1 15886558
    markus9292
    Poziom 9  
    Witam

Mam problem z moim internetem od AirMax, internet 300MB radiowy 5GHz. Otóż problem polega na tym, że na początku miałem ładny download nawet 5Mb/s w programach i przeglądarkach a od tygodnia download mam tylko ok. 100kB/s, dzwoniłem kilka razy do operatora i mówią, że u nich wszystko w porządku. Zasięg anteny mam idealny. Antena jest podłączona do małego prostokątnego urządzenia do wejścia POE i obok jest wejście LAN do z którym jest połączony router, to urządzenie jest zasilane osobnym kablem, który jest podłączony do prądu. Router mam 8level WRT-300, który został dołączony do zestawu z anteną i kablami. Prędkość jest taka sama gdy jestem podłączony do routera przez kabel jak i WiFi. Podłączałem się kablem do tek czarnej kostki do której jest podłączona antena ale bez zmian. Próbowałem ustawić googlowe DNS też bez zmian.

Wynik w speedteście mam taki:

A w realu download mi leci ok. 100kB/s

Proszę o pomoc bo już mnie to wszystko wykańcza..
    Dzięi

Edit:
    Ale dlaczego na speedteście jest 30Mb/s, a w praktyce tak mało, to jest ciekawe :D
  • REKLAMA
  • #2 15886785
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2677
    Co znaczy w praktyce?
  • REKLAMA
  • #3 15887290
    markus9292
    Poziom 9  
    Może źle to ująłem, chodzi mi o to, dlaczego speedtest pokazuje normalnie duzą prędkość 30Mb/s a podczas ściągania mam dużo mniejszą? :)
  • #4 15891070
    HypiaPL
    Poziom 8  
    Mam też internet od AirMax, napisałem reklamację, jutro wyślę, po prostu tragedia, ja mam tylko 48Mb w umowie, na testowym okresie było wszystko ok, po podpisaniu umowy całe szczescie ze na 12 miesiecy tragedia, jedna wielka loteria czy jest internet czy nie.

Pamiętaj, że Mb to nie to samo co MB :)

Mi speedtest też tak pokazuje, nie ważne czy mam połączenie przez router czy bez.

REKLAMA