logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przekierować porty na routerze TP-Link TL-WR841N?

Elivent 31 Sie 2016 16:43 2286 6
REKLAMA
  • #1 15903491
    Elivent
    Poziom 2  
    Witam. Posiadam router Tp link TL-WR841N. Ogólnie chodzi o to, że mam po blokowane porty. Próbowałem sam to zrobić w ustawieniach routera przez stronę, ale to nic nie daje.
    Tak to robiłem. Dodam, że ustawiłem sobie permanenty adres wewnętrzny. Jak przekierować porty na routerze TP-Link TL-WR841N?2.png (395.66 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Jak przekierować porty na routerze TP-Link TL-WR841N?3.jpg (482.27 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Wina dostawcy internetu to też nie jest (pisałem do nich i powiedzieli, że muszę ustawić przekierowanie adresu ip zewnętrznego na wewnętrzny).
    No i moje pytanie brzmi jak zrobić przekierowanie adresu ip zewnętrznego na wewnętrzny.
    Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
    Ps.
    Może to też blokować AVG ?
  • REKLAMA
  • #2 15903753
    dedito
    Poziom 39  
    Ocena: 595
    Pokaż stronę status.
    Co to za dostawca?
  • REKLAMA
  • #3 15903768
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2682
    Plus jeszcze do czego potrzebne jest ci to przekierowanie i czym to sprawdzasz?
  • REKLAMA
  • #4 15903961
    Elivent
    Poziom 2  
    Moim dostawcą jest esnet.
    Chodzi mi o to, że gdy próbuję grać przez gamerangera, taki program, który tworzy LAN`a dla graczy z danego pokoju itp. I dowiaduje się o tym, że jestem według nich "Italic". A w wpisując w neta GameRanger Italic problem, wyskakuje informacja, że należy odblokować port 16000. A te drugie porty są dla Age of Empires 3 online, porty gry i nie mając ich nie jestem wstanie dołączyć do żadnego pokoju z grą.
    Status: Jak przekierować porty na routerze TP-Link TL-WR841N?status.png (431.63 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 15903968
    jimasek
    Na WAN-ie brak publicznego adres IP czyli twoje przekierowanie nic nie daje. Ustal szczegóły z dostawcą internetu.
  • REKLAMA
  • #6 15903997
    Elivent
    Poziom 2  
    I to wystarczy, żeby nic nie blokowało portów ?
  • Pomocny post
    #7 15904010
    jimasek
    Elivent napisał:
    I to wystarczy, żeby nic nie blokowało portów ?

Plus oczywiście poprawne przekierowanie portów lub funkcja UPnP jeżeli działa automatycznie ale to zależy jak napisana jest aplikacja na komputerze.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada router TP-Link TL-WR841N i ma problem z przekierowaniem portów, co uniemożliwia mu korzystanie z aplikacji GameRanger oraz gry online w Age of Empires 3. Po konsultacji z dostawcą internetu, który potwierdził, że konieczne jest przekierowanie adresu IP zewnętrznego na wewnętrzny, użytkownik pyta o szczegóły tego procesu. Odpowiedzi sugerują, że brak publicznego adresu IP na WAN może uniemożliwiać skuteczne przekierowanie portów, a także wskazują na możliwość użycia funkcji UPnP, jeśli aplikacja to wspiera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA