logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon S-450: Jak samodzielnie wyczyścić układ odsysania głowicy?

lukaszele 28 Mar 2003 11:06 2199 4
REKLAMA
  • #1 152266
    lukaszele
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam

Przeglądałem posty na temat drukarek Canon i nieznalazłem interesującej mnie odp.

Mam mały problem:
    Posiadam drukarkę CANON S-450(drukarka używana dłuższy czas) i głowicę FOTO(funkiel nówka nielatana).
    Na początku wszystko było fajnie natomiast po upływie paru dni wydruki (zdjęcia) posiadaływady druku tj. paski wzdłużne (jakby przytykała się głowica). Ta sytuacja powtarza się losowo raz na jakiś czas. Dzwoniłem do serwisu i stwierdzili iż układ odpowiedzialny za odsysanie głowicy jest przepełniony i trzeba to wyczyściś wraz z wgrywaniem jakiegoś oprogramowania do drukarki (podobno tam jest układ tóry trzeba programowo wyzerować??)
    i co ciekawsze życzą sobie za to 80zł

Czy ktoś wien na czym to polega i jak to zrobić czy w ogule można to zrobić samemu??

lukaszele
  • REKLAMA
  • #2 169232
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    proponuja Ci wiec zwykla konserwacje z teg co wiem o plujkach to to jest bardzo brudna robota, wiec cena jest bardzo przystepna.... co do oprogramowania to watpie zebys zdobyl sam i je wgral no chyba ze czegos nie wiem... a co do Twojego pytania jesli nie masz doswiadczenia w naprawie a nie zdobedziesz serwisowki i nie wiesz jak skonstruowana jest ta drukarka to lepiej samemu nic nie robic mozna za duzo zepsuc
    Pozdrawiam Kosmit
  • REKLAMA
  • #3 169250
    lukaszele
    Poziom 12  
    Mimo wszystko uważam iz 80zł to trochę dużo jak za hwilę roboty głównie płaci się za niewiedze a nie za wykonaną prace. Dlatego napisałem ten post aby się dowiedzieć co i jak i zrobić to samsmu (doświadczenie mam jako takie i cały czas się ucze ;) )A co do tego programowania to niesądze i raczej niezapłace 80zł za to wole dołożyć i kupić nową drukarkę!!!! A tego gościa z serwisu POZDRAWIAM

Robili mi kiedyś drukarkę Canon BJC 7000 skasowali 120 zł netto i po upływie 2 miesięcy usterka powruciła a drukarka jest warta jakieś 100zł brutto przy bogatym kupującym. Wieć nikomu niepolecam jako serwisu Firmy NewTech w Gdańsku :P
  • REKLAMA
  • #4 169260
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    a chyba ze tak... tyle ze widzisz takie serwisy obslogoja glownie firmy... a firmy czesta maja taka porabana polityke ze maja pieniadze na bierzace utrzymanie a nie maja na inwestycje... np TPSA ile ja na nich zarobilem to... albo instytucje ktore musza wszystko rozstrzygac przetargiem, wiec szczeze mowiac nie dziwie sie serwisowi... "bo to Polska wlasnie"
  • #5 169267
    lukaszele
    Poziom 12  
    Serwis serwisem

Ale wrućmy do sprawy czy naprawde NIKT niewie jak to zrobić?? Nikt nigdy nierobił podobnej sprawy?? Skoro ci ludzie to9 mogą zrobić to znaczy iż jest to wykonalne dlatego po "cichu" liczę na odp. Albo chociaż linko do jakiejs strony gdzie coś o tym znajdę. Może serwisówka??
REKLAMA