Jestem posiadaczem TV SMART Samsung serii 8000 i nie mogę sobie poradzić z ustawieniem prawidłowego dźwięku w słuchawkach. Niby gniazdo słuchawkowe istnieje w tym modelu, ale fonia jest mocno zniekształcona na wszystkich programach, a na niektórych w ogóle nieczytelna. Wygląda na to, że nie wszystkie ścieżki dźwiękowe są prawidłowo transmitowane, bo zwykle dźwięk podstawowy (podkład muzyczny i dźwięki towarzyszące) jest dość czytelny ale już dialog czy lektor jest zwykle bardzo cichy, nie ma go zupełnie lub jest w postaci tzw. "ćwierkania" (jakby cyfrowe dźwięki bez dekodowania). Oczywiście fonia na głośnikach wewnętrznych a także, w KD transmitowana po kablu optycznym jest jak najbardziej OK, ale mnie chodzi o możliwość słuchania jej na słuchawkach, bo mam osłabiony słuch i nie chcę wszystkich ew. domowników katować decybelami. Chciałem już sobie dorobić wyjście na słuchawki z oddzielną regulacją poziomu (np. z wyjścia "Scart" lub innego), ale ten niby wypasiony model TV nie posiada żadnego innego wyjścia fonii. Nie chcę też ingerować w układ TV, aby uzyskać takie wyjście, więc zwracam się do Was koledzy o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Proszę też nie odsyłać mnie do tzw. "Instrukcji obsługi", bo to kpina polegająca na ogólnikach w postaci: "Niektóre modele mogą tej funkcji nie obsługiwać".