Proszę o informację czy ktoś miał do czynienia z Asusem ME70CX tablet, soft wysypany wyskakuje error po hard resecie, soft pobrałem ze strony asusa, ale nie wiem jakim programem go ruszyć.
Wyłącz tablet skopiuj pobrany plik .zip na kartę SD wejdź w tryb recovery wykonaj opcje wipe data/factory reset oraz wipe cache partition następnie TF card update i zaznacz plik .zip
zaznacz na RECOVERY i wejdź i wtedy wejdziesz w tryb recovery i tam opcje wipe powinny działać.
Aczkolwiek po zrobieniu WIPE zrestartuj go nie instaluj jeszcze z karty może ruszy bez wgrywania.
Po wybraniu recovery, to samo restart i insalizing sytem update i error, nic niema potem do wyboru, tak samo jak przy wyborze WIPE restart instalizing system update potem error i znowu restart
Ja wgrywałem ale do Manty to programem LiveSuit przez kabel usb ale w Asusie to za pomocą programu PhoenixCard przygotować bootowalną kartę z oprogramowaniem pod ten tablet.
Plik z firmware pobrany ze strony jest w zip. po rozpakowaniu i próbie włożenia pliku img do PhoenixCard wyskakuje błąd "Script NOT found! Pleace use new version image!, próbowałem z podać boot.img lub droidboot.img
Tablet jest na INTELU LiveSuit i PhoenixCard nie obsługują tego układu.
Steps of Update:
1. Check software version of your device**
2. Download device software and Update SOP (From “Manual” Item)
3. Only apply to same SKU update, Example: WW->WW, CN->CN, TW->TW.
4. Software update cannot transfer the software SKU and downgrade the software version.
5. Wrong SKU may cause update failure, please update the same SKU version only.
*How to know the device model?
Path: Settings->About-> Model number **How to know the device software version?
Path: Settings->About-> software information->Build number *System upgrade may cause part of data missing, please buckup your important data before system upgrading.
Pliki udostępnione to raczej aktualizacje tylko. Firmware stokowy nie udostępniają.
Aktualizacje firmware wgrywa się zapewne programem: Manufacturing FlashTool Setup
U ciebie mniej więcej tak ten problem się przedstawia ?
LINK
Po pierwsze musisz pobrać odpowiednią aktualizacje po drugie zmień nazwę na update.zip pobranego pliku i umieść na karcie micro SD i wtedy próbuj wejść w recovery mode.
Uff. działa...
dzięki gradek83 za podpowiedzi, dzięki nim coś ruszyło...
.
Poszło dopiero jak plik .zip ze strony asusa z firmware zmieniony z pełnej nazwy na K01A_sdupdate.zip samo update.zip nie ruszało, info z nazwą znalezione na xda od podobnego modelu ME170C równiez na intelu.
Użytkownik zgłosił problem z tabletem Asus ME70CX, który po hard resecie wyświetla błąd. W odpowiedzi zasugerowano skopiowanie pliku .zip z oprogramowaniem na kartę SD, a następnie wykonanie wipe data/factory reset oraz wipe cache partition w trybie recovery. Użytkownik napotkał jednak problemy z restartem tabletu po wybraniu opcji wipe. W dalszej dyskusji podano, że do wgrania firmware można użyć programu PhoenixCard, jednak wystąpił błąd "Script NOT found!" przy próbie użycia pliku img. Ostatecznie, po zmianie nazwy pliku firmware na K01A_sdupdate.zip, aktualizacja zakończyła się sukcesem. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.