logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór stacji lutowniczej do 500zł: Zhaoxin 936D czy Elwik RT-24?

doom64 16 Wrz 2016 09:50 3423 7
REKLAMA
  • #1 15934557
    doom64
    Poziom 2  
    Dzień dobry,

Zaczynam przygodę z elektroniką i przeglądnąłem już sporo internetu i jedynie mętlik w głowie mi został, a szukam stacji lutowniczej do amatorskich zastosowań (coś tam na płycie głównej polutować, jakieś płytki itp.). Kolega posiada stację Zhaoxin 936D i mówił, że spoko, że ma dużo grotów i jest tania, ale też spodobała mi się stacja Elwika RT-24, a jest to już inny przedział cenowy i nie mogę przez to się zdecydować, ponieważ tanie stacje okazują się służyć wielu osobom przez lata.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15934690
    doom64
    Poziom 2  
    OK. Zrobiłem rozpoznanie terenu i stacja chwalona przez wszystkich. Jedyną konkurencją jest Xytronic LF2000. Ale w tym momencie to chyba kwestia gustu. I chyba się zdecyduję na tego SL-20 ESD, ale jeszcze te groty mnie zastanawiają, bo podobno do Xytronica dużo większy wybór. Napiszę od razu, ze pierwsza rzecz, którą wykonam to wymiana gniazda zasilającego w laptopie ASUS'a. W jakie groty powinienem się zaopatrzyć kupując tego Solomon'a?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 15934928
    doom64
    Poziom 2  
    Dziękuję za pomoc. Nie zastanawiałem się więcej i zamówiłem Solomona w sklepie GOTRONIK. Obsługa sklepu niesamowicie mnie zaskoczyła profesjonalizmem podczas zamówienia.
    Pozdrawiam
  • #6 15934957
    michaljastrzebski
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    doom64 napisał:
    Dziękuję za pomoc. Nie zastanawiałem się więcej i zamówiłem Solomona w sklepie GOTRONIK. Obsługa sklepu niesamowicie mnie zaskoczyła profesjonalizmem podczas zamówienia.
    Pozdrawiam

Dlatego kupuję u nich ;)
  • #7 15935005
    dawiid88
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Solomon dobry wybór. Sam około 2 miesięcy temu zakupiłem stację tej firmy, poczytałem trochę opinii na elektrodzie i zdecydowałem się na model SL20-CMC z ceramiczną grzałką. Jestem zadowolony, stacja działa bezproblemowo. Kiedyś na studiach używałem właśnie stacji Solomona i bardzo dobrze mi się z nią pracowało, dlatego zdecydowałem się na zakup.
  • #8 16369064
    jehowy
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Mam starą 30 z około 2006r. dalej na niej pracuję, jak za te pieniądze to super stacja.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje stacji lutowniczej do 500 zł do amatorskich zastosowań w elektronice. Rozważa modele Zhaoxin 936D oraz Elwik RT-24, jednak po konsultacjach z innymi użytkownikami zdecydował się na stację Solomon SL-20 ESD, która cieszy się pozytywnymi opiniami i jest dostępna w sklepie GOTRONIK. Użytkownicy podkreślają, że stacja Solomon jest trwała i ma szeroki wybór grotów, co jest istotne dla planowanych prac, takich jak wymiana gniazda zasilającego w laptopie. Wspomniano również o modelu SL20-CMC z ceramiczną grzałką, który również zyskał uznanie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA