logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Oświetlenie LED E14 o dużej mocy świetlnej (odpowiedniki min. 60watt) - jakie ?

Portal 18 Wrz 2016 09:05 1350 1
REKLAMA
  • #1 15938253
    Portal
    Poziom 16  
    Ocena: 58
    Witam

Muszę zakupić do żyrandoli żarówki LED na gwincie E14. Z uwagi ze owe żyrandole maja klosze/abażury owe żarówki muszą mieć dość mocne aby owe swiatlo dobrze oświetlało pomieszczenie.
    Jakie zarowki (producent) byscie polecili ? najlepiej odpowiedniki zwykłej 60Watt...patrzylem oferty w sklepach, allegro ale tam odpowiedniki max 45 watt albo jakies "noname", ktore na opakowaniu maja owe 60watt ale dziwnie swieca...wiem sa na opakowaniach podane lumeny (moc świetlna) ale wiecie...nie zawsze co na opakowaniu potwierdza sie w rzeczywistości..dlatego moze ktos pomoże z własnego doświadczenia...
  • REKLAMA
  • #2 15938271
    TechLOG
    Poziom 19  
    Ocena: 72
    Potrzebujesz od 800 do 1000 lumenów, tylko nie wiem czy taką moc dostaniesz w E14, raczej w E27 się to spotyka.
    Też mam E14 i klosze, w dodatku zamknięte i z małym otworem (musiałem czekać aż zrobią kształt żarówki świecowej, te "cygara" jakie robili wcześniej nie mieściły się, najczęściej na długość), kupiłem kiedyś w Biedronce produkty Vershold i nie jest to co prawda 60W ale świeci dobrze.
    Jeśli masz klosze otwarte gdzie długość samej żarówki nie ma aż takiego znaczenia rozglądaj się za czymś na E27 i min. 1000lm - oprawkę możesz wymienić ew. zastosować przejściówkę.
REKLAMA