logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam programów do zdalnego sterowania i monitorowania komputerów w sieci

Amigo201 08 Lip 2005 16:36 2219 7
  • #1 1639043
    Amigo201
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Potrzebuję linki albo nazy programów np. do rozmawiania przez sieć lub sterowania drugim kompem albo do podglądania tego co jest robione na drugim kompie.Chciał bym się pobawić siecią.
  • #2 1639080
    Piotrek.pxf
    Poziom 27  
    Ocena: 65
    Pierwsza i najważniejsza, rzecz:
    Sieć nie jest do zabawy!!

Programy do rozmowy w sieci lokalnej (jak sądzę o taką ci chodzi) to np: LanChat, Darkchat itp. pełno jest ich w internecie.
    Co do przeglądania drugiego komputera czy podglądania co jest robione w danej chwili, to musisz uszanować kogoś prywatność. Chyba, że ktoś udostępnił pliki w Windowsowym otoczeniu sieciowym, wtedy polecam Total Commander'a. Jeśli na FTP to FlashFXP.
  • #3 1639143
    Amigo201
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Mieszkam na wsi nie w jakiejś miejskiej aglomeracji ,nie mam internetu i drugi komputer mam za scianą .jest to komputer mojego brata więc co zaszkodzi się

pobawić się siecią

a co jeśli chodzi o rozmowę to potrzebuję programu do rozmowy przez mikrofon. mam też kartę telewizyjną i kamerę Vhs więc hciałbym prowadzić coś takiego jak rozmowę z dzwiękiem i obrazem przekazywanym z kamery poprzez kartę telewizyjną. w drugim kompie mam nagrywarkę Dvd i chciał bym na niej nagrywać przez sieć.brat hciał by oglądać tv z mojej karty. Więc tu nie chodzi o wścipskość tylko o użyteczność więc proszę nie pisać mi o

naruszaniu prywatności[/b]
  • #4 1639206
    Piotrek.pxf
    Poziom 27  
    To pisz, co Ci jest potrzebne. Słowo "zabawa" jest bardzo wieloznaczne.

Na komputerze, gdzie masz Kartę telewizyjną stawiasz serwer za pomocą programu Windows Media Encoder. Ma on ogromne możliwości.
    kamerę podłączasz do karty telewizyjnej i ustawiasz w Windows Media Encoder jako źródło obrazu video właśnie twoją kartę, a jako źródło audio mikrofon podłączony do karty dźwiękowej. Takim samym sposobem możesz udostępnić inny obraz z karty telewizyjnej.

Na drugim komputerze można to oglądać w programie Windows Media Player czy Winamp, podając tylko w programie twój numer IP.

Program Windows media Encoder możesz ściągnąć za darmo z:
    ftp://files.chip.pl/27343/WMEncoder.exe

Jeśli chcesz coś nagrać na płytę to udostępnij u "otoczeniu sieciowym" obraz płyty, czy dane pliki, niech brat od ciebie je pobierze i nagra u siebie.

Pozdrowienia, Piotrek
  • #5 1639719
    mcaron
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Do zdalnego zarzadzania komputerem polecam VNC. Mozna tez pokusic sie o wykorzystanie zdalnej pomocy w Windows XP.
  • #7 1802164
    Piotrek.pxf
    Poziom 27  
    Ale Skype chyba wymaga połączenia internetowego, a Amigo201 chce programów do sieci lokalnej.

A VNC jest naprawdę dobry, polecam.
    http://www.vnc.com/
  • #8 1825078
    emj
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    \WYLACZNIE W CELACH EDUKACYJNYCH.

GGH, GGT, Prosiak, Netbus, itp......

Linkowni nie podaje ;]

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy poszukiwania programów do zdalnego sterowania, monitorowania oraz komunikacji głosowo-wideo w sieci lokalnej. Wskazano, że do rozmów tekstowych w LAN można użyć programów takich jak LanChat czy Darkchat. Do zdalnego sterowania komputerem rekomendowany jest VNC oraz funkcja zdalnej pomocy w Windows XP. Do transmisji obrazu i dźwięku z karty telewizyjnej i mikrofonu proponowany jest Windows Media Encoder, który umożliwia strumieniowanie wideo i audio w sieci lokalnej, a odbiór możliwy jest przez Windows Media Player lub Winamp, podając adres IP serwera. Do udostępniania plików i nagrywania na DVD zalecane jest udostępnianie zasobów w otoczeniu sieciowym Windows lub korzystanie z klienta FTP, np. FlashFXP. Wspomniano także program Skype, jednak wymaga on połączenia z internetem, co nie odpowiada potrzebom sieci lokalnej. W dyskusji podkreślono kwestie prywatności i legalności monitoringu, zwłaszcza przy podglądaniu aktywności na drugim komputerze. Wspomniano również programy typu Netbus, GGH, GGT, Prosiak, które są kontrowersyjne i nie podano do nich linków.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA