logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tuner DVB-T do laptopa z Windows 10 i tabletu z Androidem 4.4 - Media-Tech MT4171

burzmen 08 Paź 2016 17:59 2133 8
REKLAMA
  • #1 15981493
    burzmen
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Potrzebuję tunera DVB-T umożliwiającego odbiór telewizji na laptopie z Windows 10 i tablecie z Androidem 4.4. Nie mogę jednak znaleźć nic takiego - zwykłe tunery USB nie działają z tabletami, a te z Wi-Fi nie współpracują z Windowsem.
    Czy można podłączyć do laptopa tuner USB, np. Media-Tech MT4171 i przesłać sygnał z laptopa na tablet?
  • REKLAMA
  • #2 15982070
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 15982233
    burzmen
    Poziom 7  
    Aha, czyli mając taki tuner na USB nijak nie da się odbierać na tablecie. Są jednak tunery Wi-Fi do tabletów/telefonów z Androidem i iOS, ale one chyba nie działają z komputerami z Windowsem.
    Czy są zatem takie, które działają na tej samej zasadzie, ale umożliwiają odbiór również na komputerach?
  • #4 15982250
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 15982597
    burzmen
    Poziom 7  
    Chodzi o to, że tuner USB nie pozwala na oglądanie telewizji na tablecie? A nie jest tak?
    Skoro są takie, które do połączenia z tabletem wykorzystują Wi-Fi, to nie mogłyby w ten sposób połączyć się z laptopem?
  • REKLAMA
  • #6 15982884
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 15982917
    burzmen
    Poziom 7  
    mihal2002 napisał:
    A widzisz opis tego stica

Nie chodzi mi o konkretny model, tylko czy w ogóle jest taki, który działa z Androidem i Windowsem.
  • #8 15983015
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 15983573
    burzmen
    Poziom 7  
    Jest np. MT-5000 Cyfrowego Polsatu. Czy to jedyny dostępny obecnie na polskim rynku tuner z taką funkcjonalnością? Innych nie mogę znaleźć.
    Według oficjalnych danych działa z Windows XP, Vista i 7. Jak jest z Windows 10? Od producenta się tego raczej nie dowiem - kontakt z chińskimi firmami krzak byłby problematyczny, a polscy dystrybutorzy powtarzają oficjalne informacje, od których rzeczywistość często się różni.

Czy na pewno nie da się przesłać sygnału z laptopa na tablet? Tutaj w komentarzach znalazłem, że jakiś sposób na to jest: http://www.dobreprogramy.pl/Telewizor-w-kieszeni-AVerTV-Mobile-310,Lab,58556.html Tylko nie wiem jaki.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje tunera DVB-T, który umożliwi odbiór telewizji na laptopie z systemem Windows 10 oraz tablecie z Androidem 4.4. Zauważa, że standardowe tunery USB nie działają z tabletami, a tunery Wi-Fi nie są kompatybilne z Windows. W dyskusji pojawia się informacja, że tuner USB nie pozwala na oglądanie telewizji na tablecie, a tunery Wi-Fi mogą nie współpracować z komputerami. Użytkownik pyta o dostępność tunerów, które działają zarówno z Androidem, jak i Windows. Wspomniano model MT-5000 Cyfrowego Polsatu, który działa z systemami Windows XP, Vista i 7, ale nie ma pewności co do Windows 10. Użytkownik poszukuje również sposobu na przesył sygnału z laptopa na tablet.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA