logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterownik silników DC 6A do Arduino Leonardo - jaki wybrać? Jakie zasilanie?

patkor 11 Paź 2016 18:19 846 6
REKLAMA
  • #1 15988215
    patkor
    Poziom 9  
    Witam, mam problem w związku z użyciem silników DC o maksymalnym poborze 6A, mój sterownik DRV8833 który ma maksymalnie 1,5A oczywiście nie wyrabia.. Części zostaną użyte w robocie balansującym i tu moje pytanie do was, jaki sterownik byście polecili ? Dodam że aktualnie sterownik i silniki zasilane są z baterii 9V ale uciążliwe jest kupowanie co rusz nowych baterii więc jakie inne źródło zasilania mógłbym zastosować ?
  • REKLAMA
  • #2 15988238
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 15988367
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 15988771
    patkor
    Poziom 9  
    Ali jak i banggood odpadają, potrzebuję tego do pracy inżynierskiej więc to jest coś na już ..
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 15988880
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje odpowiedniego sterownika silników DC o maksymalnym poborze 6A do Arduino Leonardo, ponieważ jego obecny sterownik DRV8833, który obsługuje tylko 1,5A, nie spełnia wymagań. W kontekście zasilania, użytkownik korzysta z baterii 9V, co jest niepraktyczne. W odpowiedziach sugerowane są różne źródła zasilania, takie jak pakiety akumulatorów modelarskich, oraz konkretne modele sterowników, w tym Pololu VNH5019, który obsługuje 24V i 12A. Użytkownik wyraża chęć znalezienia tańszego rozwiązania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA