Najlepiej zamelduj się u rodziny ale koniecznie w innym wojewódźtwie i jak przyjdzie wezwanie na stary adres niech ktoryś z rodziców poinformuje WKU o zmianie zameldowania. Wtedy oni wysyłają cały komplet twoich papierów do WKU w nowym miejscu zameldowania skąd dostaniesz następne wezwanie tyle tylko że już kilkanaście miesięcy później. Tu dosyć ważne aby pod tym nowym adresem gdzie nie będziesz mieszkał

) domownicy byli rozgarnięci i nie odbierali wezwania na WKU tylko szybko poinformowali ciebie o takim wezwaniu wtedy jedziesz wymeldowujesz się i meldujesz się pod poprzednim adresem lub gdziekolwiek indziej. hehe i tak dalej.
Ważne: Aby pod żadnym adresem zameldowania nigdy nikt nie odebrał listu.
tylko grzecznie poszedł do WKU i poinformował o zmianie adresu zameldowania. ( ja robiłem to osobiście podając się za kuzyna i nigdy nie musiałem sie legitymować dowodem osobistym)
Osobiście to przerobiłem.
Takich zmian adresu robiłem chyba z 5 razy aż dali sobie spokój albo im sie papiery gdzieś zapodziały w szufladzie.
Nie wiem jak teraz to działa ale nie sądzę aby coś się w tej kwestii zmieniło. Zresztą zawsze to lepsze jak nie odbieranie listów.
pozdrawiam.