logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć klej z LCD po odklejeniu polaryzatora? Jakie środki użyć?

KamGr 15 Lis 2016 17:07 2550 7
REKLAMA
  • #1 16063528
    KamGr
    Poziom 24  
    Ocena: 203
    Witam
    Chciałem zapytać bardziej doświadczonych kolegów w jaki sposób można pozbyć się kleju który został na lcd po odklejeniu polaryzatora? Czy są na rynku dostępne jakieś środki do tego? Czy można to usunąć w jakiś inny sposób?
  • REKLAMA
  • #2 16065222
    Ghanzi
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    Z jakiego wyświetlacza? Generalnie ja używam do tego 8333, pózniej jakiegoś np: Loca Glue Remover i bez problemów działa.
  • REKLAMA
  • #4 16065678
    KamGr
    Poziom 24  
    Ocena: 203
    Ghanzi napisał:
    Z jakiego wyświetlacza? Generalnie ja używam do tego 8333, pózniej jakiegoś np: Loca Glue Remover i bez problemów działa.

Próbowałem tym środkiem do loca ale się trzyma i nie schodzi w ogóle.
    Dzisiaj sprawdzę jak poradzi sobie z tym izo i to ostrze bo akurat posiadam takie.
  • REKLAMA
  • #5 16067173
    mysterdominik
    Poziom 11  
    Ocena: 31
    Ja tylko tego używam, 3 pociągnięcia ostrzem i LCD czysty
  • #6 16070329
    luk90
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    Jak używasz Loca Glue Remover to musisz podgrzać ekran do zastosowania tego środka.
  • REKLAMA
  • #8 16074429
    Ghanzi
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    Tak jak napisałem preparatem 8333 najlepiej, nanieść trochę i poczekać, potem powtórzyć to samo jak już odparuje i delikatnie z naniesionym 8333 czyścić szkło z resztek kleju( plastikowym ostrzem na przykład) .

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono metody usuwania kleju z wyświetlaczy LCD po odklejeniu polaryzatora. Użytkownicy polecają stosowanie preparatu 8333 oraz Loca Glue Remover, przy czym zaleca się podgrzanie ekranu przed użyciem tego ostatniego. Izopropanol oraz plastikowe ostrza również okazały się skuteczne w usuwaniu resztek kleju. Wskazano, że kluczowe jest nałożenie środka, odczekanie na odparowanie, a następnie delikatne czyszczenie szkła. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami, podkreślając, że niektóre metody mogą wymagać kilku prób.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA