logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć plamy z wyświetlacza LCD po zalaniu? Skuteczne metody czyszczenia

tomex17 30 Gru 2006 18:38 1843 4
REKLAMA
  • #1 3387947
    tomex17
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    Witam
    zdaje mi się że już był taki temat ale nie mogę go odnaleźć.

Chodzi generalnie o to czy da się jakość pozbyć z zalanych LCD brzydkich plam itp, którzy wszyscy chyba znamy. Słyszałem że kąpiel w spirycie etc może tylko pogorszyć sprawe, wanienka ?
    Może ktoś ma jakieś sposoby ?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3387969
    Draks_Maxim
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Witam

Musisz " otworzyc " lcd, a konkretniej porozklejac warstwy poszczegolne ( okolo do polowy ) i szyscic wacikiem i spirolem. Musisz uwazac tez na wartswe odblaskowa bo jak ja zamocno wymyjesz to " wyzera sie " i po podlaczeniu daje ciemny blask. Ogolem malo kiedy skutecznie udaje sie odratowac lcd by niemial zadnych zkaz
  • REKLAMA
  • #3 3388852
    tomex17
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    dzięki, Mam taki LCD PDA od 9300 a ten jak wiadomo troche kosztuje...

A czy ktoś próbował może numeru z wanienką ?
  • REKLAMA
  • #4 3389356
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    Jeżeli to tylko woda w miare czysta i żadna ciecz ktora nie wyparuje po jakimś czasie, to proponuje polozyc wyswietlacz w temp. pokojowej na kilka dni i poczekać aż samo powoli wyparuje, ja zawsze robie w ten sposób z plamami po zalaniu (pod warunkiem że to nie było nic co po wyschnięciu zostawi syf).
  • #5 3389468
    tatronic
    Poziom 24  
    Ocena: 37
    Ja uzywam do czyscenia wyswietlaczy czystej wody i cleanera " CRC QD contact cleaner - No03130".Delikatnie rozbierasz czyscisz i skladasz.Uwazaj na warstwe odblaskowa.Pozdrawiam Arek
REKLAMA