logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak odpowietrzyć i napełnić instalację C.O. po wymianie kaloryfera?

Zielony1997 25 Lis 2016 19:21 1911 4
REKLAMA
  • #1 16085731
    Zielony1997
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Witam chcę wymienić kaloryfer łazienkowy, akurat umiem go wymienić i montować ale problem leży na tym jak odpowietrzyć instalację C.O. jak napełnić? dodam że umiem sprawdzić czy instalacja jest odpowietrzona czy nie, nigdy nie miałem do czynienia z napełnianiem instalacji tylko z montażem, jest to kocioł na paliwo stałe.
    Czekam z cierpliwością na fachowe odpowiedzi.
    Nie wiem czy odpowiednią kategorię wybrałem jeśli nie to proszę o przeniesienie.
  • REKLAMA
  • #2 16085820
    bearq
    Poziom 39  
    Ocena: 1602
    Po wymianie napełniasz instalację wodą i rozpalasz w kotle. Instalacja powinna się sama odpowietrzyć, jeśli tak się nie stanie szukasz grzejnika który nie "grzeje" i odpowietrzasz go luzując nakrętkę w górnej części grzejnika (po boku). Powinno być słychać charakterystyczny syk powietrza i czekasz do momentu wycieku samej wody.
  • REKLAMA
  • #3 16085836
    marqqv
    Poziom 32  
    Ocena: 606
    Kolego tyle wiesz a nie wiesz jak odpowietrzyć ? Jak dla mnie to dziwię się bardzo , opusciłeś te lekcje :D
  • REKLAMA
  • #4 18347526
    Zielony1997
    Poziom 6  
    marqqv napisał:
    Kolego tyle wiesz a nie wiesz jak odpowietrzyć ? Jak dla mnie to dziwię się bardzo , opusciłeś te lekcje :D

Nauczyli mnie jak instalować na praktykach, ale nigdy nie miałem z odpowietrzeniem do czynienia też się dziwiłem że tak prostej rzeczy mnie nie nauczyli ale to już stary temat i wiem już na ten temat wszystko od A do Z ;)
  • #5 18347527
    Zielony1997
    Poziom 6  
    marqqv napisał:

Nauczyli mnie jak instalować na praktykach, ale nigdy nie miałem z odpowietrzeniem do czynienia też się dziwiłem że tak prostej rzeczy mnie nie nauczyli ale to już stary temat i wiem już na ten temat wszystko od A do Z ;)

Dodano po 53 [sekundy]:

zrobione dzięki za pomoc
REKLAMA