logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung RB29FERNCSS - Nie działa technologia No Frost.

tiger123456 02 Gru 2016 13:09 3660 3
REKLAMA
  • #1 16099654
    tiger123456
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Lodówka nowa zakupiona parę dni temu. Nie działa technologia No Frost, lodówka jest cała oszroniona. Oprócz tego z chłodziarki i zamrażarki wydobywa się jakaś "para". Bo chyba to nie sublimacja. Na czacie Samsunga sugerują, że mogłoby dojść do przemrożenia wewnętrznych przewodów. Jaka jest wasza opinia na ten temat? Wzywać serwis czy rozmrozić lodówkę?
  • REKLAMA
  • #2 16101767
    Mirek99
    Poziom 22  
    Ocena: 233
    Jakie miałeś ustawione temperatury ? Rozmrożenie nie zaszkodzi.
  • REKLAMA
  • #4 16102674
    tiger123456
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Cytat:
    Jakie miałeś ustawione temperatury? Rozmrożenie nie zaszkodzi

Zgodnie z instrukcją obsługi przez pierwszą godzinę pracowała na najniższych czyli -23°C dla zamrażarki i 1°C dla chłodziarki. Po godzinie wróciłem do standardowych (-19°C, 3°C). Rozmrożenie lodówki było sugerowane w związku z możliwością przemrożenia wewnętrznych przewodów lodówki. Padła jeszcze sugestia o nieszczelność lodówki chociaż ja nic takiego nie zauważyłem.
    zibi1971 napisał:

Wzywaj serwis. Moja lodówka LG no-frost od nowości (5lat) nie była rozmrażana. Lodówek z tym systemem się nie rozmraża, bo nie ma takiej potrzeby.

W zasadzie oszroniona jest tylko zamrażarka, chłodziarka w mniejszym stopniu. Oprócz tego wydobywa się jakaś "para" z zamrażarki kiedy pracuje. Z lodówki też tylko, że rzadziej i w mniejszym stopniu.
REKLAMA