Witam. Od ponad tygodnia mam dziwne problemy z internetem (albo komputerem?). Otóż niektóre strony wyświetlają się niekompletne, to samo jest z obrazami (jak na zdjęciach w załącznikach). Problem dotyczy również plików pobieranych, np. plik mimo że się pobierze do końca (np. antywirusa pobierałem), to nie można uruchomić instalacji, gdyż wyskakuje błąd sugerujący że plik nie pobrał się w całości. Tą ostatnią kwestię niejako załatwiłem wyłączając antywirusa (na chwilę oczywiście), niestety poprzednie błędy mimo wszystko występują. Po zmianie antywirusa z Avast'a na AVG jedyne co uległo zmianie, to to, że facebook już działa poprawnie, jak i większość stron. Zaznaczam, że na każdej przeglądarce (chrome, firefox, opera czy nawet MS Edge) działo się to samo (tyle, ze chrome nie wyświetlał na stronie typu facebook wiadomości a opera nie wyświetlała w ogóle tablicy). Czyściłem cache przeglądarki, co nie poskutkowało. Używałem komendy ipconfig /flushdns w cmd i nic.
PC jest podpięty pod router TPlinka za pomocą kabla, a ten z kolei jest podpięty do modemu Wi-Fi Huawei (również po kablu ethernet). Internet mam z Inei, zakładam że to nie jest problem dostawcy internetu, gdyż na laptopach łączących się z internetem po Wi-Fi, nie ma takich problemów jak u mnie. Zakładam, że router Huawei jest sprawny i poprawnie skonfigurowany, gdyż inne urządzenia łączące się z nim lub z TP-Linkiem który jest do niego podłączony działają poprawnie.
Sprawdzałem, czy to nie wina kabla, przez który łączę się z TP-Linkiem, no i to samo. Sprawdzałem, czy to nie wina samego routera TP-Link, zamieniając go na prosty, nie zarządzalny switch, ale nadal to samo. Reset do ust. fabrycznych TP-Link też robiłem. Sam już nie wiem co robić.
Zmieniałem DNS na karcie sieciowej na googlowski 8.8.8.8 i 8.8.4.4 ale nadal to samo.
Macie jakieś pomysły?
Jeżeli to coś pomoże, to specyfikacja mojego PC to:
-Core i5 2500k
-MOBO Asrock P67 Pro3
-SSD Goodram Iridium Pro
-Radeon RX460 od Sapphire
-8GB RAM Kingston HyperX 1600MHz
Router TP Link: tp-link 1043nd
PC jest podpięty pod router TPlinka za pomocą kabla, a ten z kolei jest podpięty do modemu Wi-Fi Huawei (również po kablu ethernet). Internet mam z Inei, zakładam że to nie jest problem dostawcy internetu, gdyż na laptopach łączących się z internetem po Wi-Fi, nie ma takich problemów jak u mnie. Zakładam, że router Huawei jest sprawny i poprawnie skonfigurowany, gdyż inne urządzenia łączące się z nim lub z TP-Linkiem który jest do niego podłączony działają poprawnie.
Sprawdzałem, czy to nie wina kabla, przez który łączę się z TP-Linkiem, no i to samo. Sprawdzałem, czy to nie wina samego routera TP-Link, zamieniając go na prosty, nie zarządzalny switch, ale nadal to samo. Reset do ust. fabrycznych TP-Link też robiłem. Sam już nie wiem co robić.
Zmieniałem DNS na karcie sieciowej na googlowski 8.8.8.8 i 8.8.4.4 ale nadal to samo.
Macie jakieś pomysły?
Jeżeli to coś pomoże, to specyfikacja mojego PC to:
-Core i5 2500k
-MOBO Asrock P67 Pro3
-SSD Goodram Iridium Pro
-Radeon RX460 od Sapphire
-8GB RAM Kingston HyperX 1600MHz
Router TP Link: tp-link 1043nd