logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

- Obrazy i strony nie wyświetlają się kompletne, błędy przy pobieraniu plików

rumcajs295 02 Gru 2016 21:47 951 4
REKLAMA
  • #1 16100784
    rumcajs295
    Poziom 15  
    Witam. Od ponad tygodnia mam dziwne problemy z internetem (albo komputerem?). Otóż niektóre strony wyświetlają się niekompletne, to samo jest z obrazami (jak na zdjęciach w załącznikach). Problem dotyczy również plików pobieranych, np. plik mimo że się pobierze do końca (np. antywirusa pobierałem), to nie można uruchomić instalacji, gdyż wyskakuje błąd sugerujący że plik nie pobrał się w całości. Tą ostatnią kwestię niejako załatwiłem wyłączając antywirusa (na chwilę oczywiście), niestety poprzednie błędy mimo wszystko występują. Po zmianie antywirusa z Avast'a na AVG jedyne co uległo zmianie, to to, że facebook już działa poprawnie, jak i większość stron. Zaznaczam, że na każdej przeglądarce (chrome, firefox, opera czy nawet MS Edge) działo się to samo (tyle, ze chrome nie wyświetlał na stronie typu facebook wiadomości a opera nie wyświetlała w ogóle tablicy). Czyściłem cache przeglądarki, co nie poskutkowało. Używałem komendy ipconfig /flushdns w cmd i nic.
    PC jest podpięty pod router TPlinka za pomocą kabla, a ten z kolei jest podpięty do modemu Wi-Fi Huawei (również po kablu ethernet). Internet mam z Inei, zakładam że to nie jest problem dostawcy internetu, gdyż na laptopach łączących się z internetem po Wi-Fi, nie ma takich problemów jak u mnie. Zakładam, że router Huawei jest sprawny i poprawnie skonfigurowany, gdyż inne urządzenia łączące się z nim lub z TP-Linkiem który jest do niego podłączony działają poprawnie.
    Sprawdzałem, czy to nie wina kabla, przez który łączę się z TP-Linkiem, no i to samo. Sprawdzałem, czy to nie wina samego routera TP-Link, zamieniając go na prosty, nie zarządzalny switch, ale nadal to samo. Reset do ust. fabrycznych TP-Link też robiłem. Sam już nie wiem co robić.
    Zmieniałem DNS na karcie sieciowej na googlowski 8.8.8.8 i 8.8.4.4 ale nadal to samo.
    Macie jakieś pomysły?

Jeżeli to coś pomoże, to specyfikacja mojego PC to:
    -Core i5 2500k
    -MOBO Asrock P67 Pro3
    -SSD Goodram Iridium Pro
    -Radeon RX460 od Sapphire
    -8GB RAM Kingston HyperX 1600MHz

Router TP Link: tp-link 1043nd
    Załączniki:
    • - Obrazy i strony nie wyświetlają się kompletne, błędy przy pobieraniu plików zdj2.PNG (266.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • - Obrazy i strony nie wyświetlają się kompletne, błędy przy pobieraniu plików Przechwytywanie.PNG (66.73 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16101010
    rumcajs295
    Poziom 15  
    Użyłem netsh ale nic nie dało. Co ciekawe, po wyłączeniu antywirusa chyba wszystko działa jak powinno. To co ja mam teraz zrobić, jeżeli to win AV? PC nie podłączałem jeszcze bezpośrednio pod Huaweia, ew. jutro to mogę zrobić, bo o tej godzinie nie będę latał z PC po domu :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16101020
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    Zainstaluj ponownie AV, czasem AV wejdzie w stan katatoniczny, i pomaga reinstalka.
  • #5 16101091
    rumcajs295
    Poziom 15  
    Zrobiłem jak kazałeś i na razie działa :D Jak się coś zmieni to będę pisał. Ale dziwi mnie, że gdy pierwszy raz zmieniałem Avasta na AVG i później też reinstalowałem (albo klikałem "napraw) to nie poskutkowało. Oby teraz było wszystko cacy :)
REKLAMA