logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[MS SQL Server] - Could not open a connection to SQL Server

kaliblunt 06 Gru 2016 19:23 1155 5
REKLAMA
  • #1 16109275
    kaliblunt
    Poziom 10  
    Ocena: 16
    Witam wszystkich;

Próbuję podłączyć się do zewnętrznej bazy danych. Jednak cały czas dostaje komunikat jak w załączniku.
    Próbuje łączyć się do dwóch serwów.
    - udostępniony przez appharbor.com
    - postawiony na prywatnym serwerze.

Bazy są skonfigurowane poprawnie, z komputera znajomego łączę się z nimi bez problemu. Jednak z mojego PC... załączony błąd.
    Próbuję łączyć się za pomocą MS SQL Server Menagement 2012 lub Visual Studio 2012. Efekt ten sam.
    Wyłączam całkowicie Antywirusa i Firewall'a; dalej to samo.

Proszę o pomoc, jak mogę zdiagnozować problem?
    Załączniki:
    • [MS SQL Server] - Could not open a connection to SQL Server SQLError.JPG (35.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16109659
    wiesniak
    Poziom 31  
    Ocena: 52
    Próbowałeś łączyć się przez tcpip, a nie named pipes? Ten ostatni to sposób komunikacji międzyprocesowej, więc raczej przez internet to nie śmignie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16110968
    kaliblunt
    Poziom 10  
    Dzięki za odpowiedzi, jednak problem dalej występuje.
    Tym razem z innym błędem (patrz załącznik)

Konfiguracja jest w porządku, jedno pytanie czy Adress Ip, IP2 powinien być adresem zewnętrznym, czy adresem na routerze? (patrz załącznik)
    Załączniki:
    • [MS SQL Server] - Could not open a connection to SQL Server SQLError-Config.JPG (44.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • [MS SQL Server] - Could not open a connection to SQL Server SQLError TCPIP.JPG (105.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 16117258
    kaliblunt
    Poziom 10  
    Witam ponownie,

Cała sobota kombinowania, żeby dostać kolejny error tym razem 258.
    Tracę już nadzieję na powodzenie operacji.

Czy ktoś z Was, drodzy forumowicze może mi pomóc zanim wyrwę wszystkie włosy.

Z góry dzięki.
    Załączniki:
    • [MS SQL Server] - Could not open a connection to SQL Server SQLError 258.JPG (34.7 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 16135883
    kaliblunt
    Poziom 10  
    Witam Ponownie;

Samodzielnie udało mi się rozwiązać problem.

Okazało się że dostawca internetu blokował port 1433.

Telefon do dostawcy rozwiązał problem.
REKLAMA