Odpowiem dla potomnych
1. Podstawa separatora trzyma się na 0,5mm przetoczeniu w osi wirnika więc ściąga się "siłą" małym ściągaczem,
niestety turbina jest zgrzewana z osią wirnika więc można ją rozebrać tylko przez mechaniczne uszkodzenie. Poszedłem na skróty i przekonałem się o tym po nacięciu tulei trzymającej turbinę szlifierką kątową. Prawidłowa regeneracja polegać może na stoczeniu tej tulei na tokarce do średnicy umożliwiającej wyjęcie osi z plastiku i nagwintowanie pod nowe tuleje/nakrętki trzymające dobraną turbinę.
2. Nabyłem zamiennik (komplet silnik z turbiną i separatorem AMETEK ) o zbliżonych wymiarach (zdjęcia) i 30% niższej cenie,
Prawdopodobnie pasowałby bez pierścieni dystansowych, ale mógł latać jak... w pustym sklepie (możliwe przesunięcie w długiej osi przy uderzeniu bo trzymany tylko przez płaskie gumowe powierzchnie). Dorobiłem dwie tuleje dystansowe (plexi 7mm + ploter laserowy) i jest pięknie, górna tuleja na wcisk, dolna na 4 śruby fi 6mm powodują, że pasuje jak ulał do oryginalnych uszczelek/mocowań.
Dołączam plik ZwCada
dystans...zip (8.84 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. z pierścieniami dystansowymi, które wykorzystałem u siebie. Jak ktoś potrzebuje to pierścienie również udostępniam na portalu aukcyjnym.