logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Iveco Daily - Napis WAIT

Adrik66 13 Gru 2016 06:46 7461 5
REKLAMA
  • #1 16123396
    Adrik66
    Poziom 10  
    Ocena: 18
    Witam mam pytanie zakupili ostatnio Iveco z 2011 roku i ma prawdopodobnie zakodowane radio , napis WAIT czytałem na forum jakieś wsady ludzie podają ale kompletnie nie wiem jaki wsad i jak go tam wrzucić jakiś kabel serwisowy czy po przez płytę

prawdopodobnie radio blaupunkt iveco

Proszę o pomoc
    dziś radio wyciągnę więc podam nr seryjny

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16123401
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2241
    Adrik66 napisał:
    kompletnie nie wiem jaki wsad i jak go tam wrzucić
    Z taka wiedzą sam nic nie zrobisz, oddaj radio do jakiegoś "magika" co tym się zajmuje.

Adrik66 napisał:
    jakiś kabel serwisowy czy po przez płytę
    Ani tak ani tak, trzeba odczytać wsad z pamięci programatorem.
  • REKLAMA
  • #3 16155905
    Adrik66
    Poziom 10  
    Witam odebrałem dziś radio , oczywiście mam też kod ale gość powiedział ze musiał usunąć CAN i teraz muszę radio ręcznie włączyć i ręcznie wyłączyć a radę coś zrobić żeby się włączało po przekręceniu kluczyka

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 16156849
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 340
    Napis WAIT mówi "czekaj'. Jak długo to radio pozostawało nieprzerwanie włączone (przy włączonym kluczyku) z napisem WAIT ?
    W skrajnych przypadkach trzeba czekać nawet 72-ie godziny.
    Przecież Twój samochód (IVECO) posiada magistralę CAN. Jeśli radio w samochodzie załączało się kluczykiem i pozostając z włączonym zapłonem nie wyłączało się po upływie ponad 1/2 godziny, to znaczy, że magistrala CAN funkcjonuje poprawnie. W takiej sytuacji wyłączenie funkcji CAN w radiu całkowicie mija się z celem bo pozbawia radio funkcji komfortu.
    Radzę zamieścić na forum oryginalny wsad pamięci (jeśli jest jeszcze do odzyskania) w celu odczytania kodu i skorygowania w nim blokady systemu kodowania.
  • REKLAMA
  • #5 16157038
    Adrik66
    Poziom 10  
    Tylko jak mam to zrobić jak zamieścić wsad jak zgrać , auto stało włączone z włączonym radiem przez 2 godziny i napis cały czas wait

Pozdrawiam
  • #6 16157046
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2241
    Adrik66 napisał:
    auto stało włączone z włączonym radiem przez 2 godziny i napis cały czas wait
    Czytałeś co wyżej kolega napisał ?

ikar55 napisał:
    W skrajnych przypadkach trzeba czekać nawet 72-ie godziny.
REKLAMA