logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iveco Daily - blaupunkt Rozkodowanie radia bez podpiecia do samochodu

dj_sparco 29 Cze 2014 19:34 8868 6
REKLAMA
  • #1 13753173
    dj_sparco
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Witam problem dotyczy rozkodowania radia po którymś z kolei błędnym wpisaniu kodu . Na wyświetlaczu pojawia się napis WAIT. Problem polega na tym ze po 30 min radio się wyłącza. Radio zostało wymontowane z samochodu po podpieciu pod "luźny akumulator" następuje ten problem. Wszytkie +12 w kostce A podpiete tzn pin 4,6,7. Czy jeszcze muszę coś podpiąć w kostce C. Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Iveco Daily - blaupunkt Rozkodowanie radia bez podpiecia do samochodu pobrany_plik.jpg (4.17 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 13753240
    btomko
    Poziom 34  
    Ocena: 404
    A wiesz co oznacza WAIT ?
  • REKLAMA
  • #3 13753257
    dj_sparco
    Poziom 10  
    Wiem. tylko po 30 min radio sie wylancza i czas od nowa biegnie. Zastosowałem się do połączeń ze schematu poniżej. Iveco Daily - blaupunkt Rozkodowanie radia bez podpiecia do samochodu

3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
  • REKLAMA
  • #4 13753359
    btomko
    Poziom 34  
    Radio by już w tym samochodzie, czy już grało? Jeśli tak to zamontuj radio do samochodu, i zobacz czy jest to samo.
  • REKLAMA
  • #5 13753736
    dj_sparco
    Poziom 10  
    Radio było w tym samochodzie i grało. Ale żeby je odblokować musi być włączony zapłon przez około 14h. Problem polega teraz jak to zrobić bez samochodu ??
  • #6 13753749
    btomko
    Poziom 34  
    O ile ja sobie dobrze przypominam to radio ma cany i po półgodzinie będzie się wyłączało bez podłączenia do samochodu.
  • #7 15681954
    dj_sparco
    Poziom 10  
    btomko napisał:
    O ile ja sobie dobrze przypominam to radio ma cany i po półgodzinie będzie się wyłączało bez podłączenia do samochodu.

Dokładnie tak jak wyżej zamykam temat.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z rozkodowaniem radia Blaupunkt po wielokrotnym błędnym wpisaniu kodu, co skutkuje wyświetleniem komunikatu "WAIT". Radio zostało wymontowane z samochodu i po podłączeniu do luźnego akumulatora wyłącza się po 30 minutach. Użytkownik potwierdza, że radio wcześniej działało w samochodzie, ale aby je odblokować, musi być włączony zapłon przez około 14 godzin. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że radio może mieć system CAN, co powoduje automatyczne wyłączanie bez podłączenia do pojazdu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA