Witam, mam problem ze zmywarką jak w temacie. Kierując się postami wymieniłem rezystor na R70 (on wizualnie istotnie wykazywał na spalenie) oraz regulator napięcia LNK304GN - było widać lekkie podtopienie, albo mi się wydawało. Rezystor wymieniłem na 22 Ohm 2W. W każdym razie zmywarka dalej nie działa - po włączeniu nie ma zasilania. Napięcie dochodzi do płytki, ale na tym pomysły mi się kończą. Czytałem że w takich sytuacjach mógł spalić się również kondensator na C24 - 400v 10uF, ale wizualnie nic na to nie wskazuje. Można jakoś sprawdzić ten układ, aby znaleźć przyczynę. Wizualnie cewka wskazuje również na przegrzanie Ewentualnie sprawdzić czy to co wymieniłem istotnie działa np. luty na LNK chyba że rezystor źle dobrany ale kierowałem się postem gdzie wskazywano że może być 2W od 10 do 100 Ohm. Ja akurat posiadałem 22 Ohm 2W więc wymieniłem. Później jeszcze czytałem że 27 - 39Ω na 2W lub 47 Ohm 3W. Czy przyczyną może być źle dobrany rezystor, a jeśli tak jaki wybrać ze swojego nic nie wyczytałem bo był cały okopcony.