logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kupię - Zgubione gumowe dystanse odzielające ekran od klawiatury

tomteks 21 Gru 2016 23:26 1104 4
REKLAMA
  • #1 16142313
    tomteks
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam, gdzie mogę kupić, bo nie wiem co wpisywać w internet. Zgubiłem już 3 z 4 gumek - dystansów udzielających ekran od klawiatury w laptopie Lenovo G700.
  • REKLAMA
  • #2 16142445
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8269
    Witaj. Poszukaj na allegro "gumki matrycy" albo "gumki matrycy lenovo". Ogólnie od samego G700 nie widziałem, ale od innych modeli też da się coś dopasować. Przyda Ci się też cienka taśma dwustronnie klejąca, bo używane gumki będą miały osłabioną warstwę kleju (lub w ogóle jej nie będą miały).

Możesz się przejść też do jakiegoś serwisu laptopów, jeśli masz gdzieś w okolicy - pewnie znajdzie się jakiś złom, z którego da się wypatroszyć te gumki i dopasować dla Ciebie.
  • REKLAMA
  • #3 16177913
    tomteks
    Poziom 9  
    Udało mi się kupić te gumki od podobnego laptopa. Teraz muszę je wymontować i przykleić. Stąd moje kolejne pytanie czym przykleić te gumki, żeby cała ta praca nie poszła na marne?
  • REKLAMA
  • #4 16177931
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8269
    Ja stosuję cienką taśmę dwustronnie klejącą (akurat mam taśmę Tesa sprzedawaną jako taśmę do posklejania dywanów, działa świetnie).
  • #5 16833919
    tomteks
    Poziom 9  
    Skleiłem superglue, ale nie jestem bardzo zadowolony - klej za szybko schnął i trochę pochlapałem obudowę laptopa, do tego przebija zza gumek biały ślad po kleju. Mogłem jednak spróbować z tą dwustronną.
REKLAMA