logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo E50-80, 15.6\ - Wyłamany zatrzask łączący klawiaturę z płytą główną

ksodio1 22 Kwi 2018 02:07 1257 3
REKLAMA
  • #1 17181237
    ksodio1
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam

Wymieniając płytę główną w laptopie lenovo Lenovo E50-80 przez roztargnienie wyłamałem zatrzask zaciskający taśmę z płytą głowną.

Mam problem ze znalezieniem tej części, czy ktoś z was wie gdzie mogę dostać ?

Pozdrawiam i dziękuje
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17181483
    Gastek
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Kolego szukaj pod nazwą złącze zif XX gdzie XX ilość pinów (przelicz z taśmy wpinanej) generalnie ja zazwyczaj pozyskuję takie gniazda z innych martwych płyt. Plastikowe gniazda z rozwagą trzeba lutować :) Ale wprawna ręka poradzi sobie.

PS. mógł by kolega podać oznaczenie układu BGA od grafiki z martwej płyty co wymieniłeś na nową ?
  • REKLAMA
  • #3 17181716
    sk1977
    Spec od komputerów
    Ocena: 741
    Najlepiej pozyskać z uszkodzonej płyty. Nie ma sensu lutować gniazda - wystarczy ten zatrzask przełożyć - np. z płyty którą miałeś oryginalnie. Tylko ostrożnie.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 17181787
    ksodio1
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    w tym problem że starą płytę główną oddałem znajomemu i już niestety nie mam możliwość pozyskania samego zatrzasku więc szukam całego gniazda żeby pozyskać zatrzask lub samego zatrzasku. Przeszukuje internet i narazie nie znalazłem interesującego mnie modelu.

Dodam że znalazłem sposoby DIY np. klejenie taśmą lecz raczej nie chce korzystać
REKLAMA