logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie GF2 MX 100/200 do TV Schneider STV 5110 przez VCR Goldstar VCP-4200P

superplayer 17 Lip 2005 00:36 1352 8
REKLAMA
  • #1 1659339
    superplayer
    Poziom 11  
    Posiadam kartę graficzną GF2 MX 100/200 z tv-out, telewizor Schneider STV 5110, ten tv posiada tylko wyjście antenowe. Jako modulator chcę użyć magnetowidu Goldstar VCP-4200P.
    Proszę o wyjaśnienie jakie potrzebuję kable aby podłączyć tv do komputera, nie jestem specjalistą w tej sprawie.
    W załączniku jest zdjęcie wyjść, jakie posiada magnetowid.
    Załączniki:
    • Podłączenie GF2 MX 100/200 do TV Schneider STV 5110 przez VCR Goldstar VCP-4200P HPIM0495.JPG (230.23 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1659366
    andrzej.ek
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    To co widać na zdjęciu to odtwarzacz video bez możliwości nagrywania i w związku z tym nie ma gniazd wejściowych umożliwiających wprowadzenie sygnału do modulatora. Bez ingerencji do wnętrza VCP nie uzyskasz oczekiwanego podłączenia.
  • REKLAMA
  • #3 1659386
    superplayer
    Poziom 11  
    Więc co mam zrobić.
    Może kupić gotowy modulator, tylko jaki?
  • REKLAMA
  • #4 1659805
    Gp13
    Poziom 11  
    Mozesz dokupic przystawkę do komputera, podłącza się ją między kartę graficzną a telewizor.Taki moduł posiada wyjścia svhs, compozytowe i standardowe do anteny, ma także odpowiednie kable. Cena wynosi około 200-350 zł zaleznie od producenta. Modeli nie pamiętam konkretnie, ale producenci to avermedia, hercules, prolink.
    Ewentualnie możesz dokupić kartę tv z wyjściem odpowiednim cena od 120-300 zł.
  • #5 1660013
    xyxyxy
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Witam

Hmmm - czy nie o wiele łatwiej i o wiele taniej bylo by wlutować do tego TV układ EURO scart ??!!!
    Albo chociażby same czincze audio\video !!

takie gotowe przystawki z schematem kosztowały kiedys chyba cos koło 50zl - ale nie jestem tego pewien !!

Moduł taki nadaje się do montażu w wiekszości TV .
    Napewno dużą zaletą będzie fakt że będziesz mógł wówczas podłączyć każdy sprzęt do tv - a nie tylko PC.
    A reszta puźniejszego podłączenia to małe piwcio.

Pozdrawiam
  • #6 1660068
    superplayer
    Poziom 11  
    A jest takiś sposób podłączenia tego bez ingerencji w telewizor. Nigdy nawet nie trzymałem lutownicy w ręku;-)
    Wyczytałem na tym forum, że można to zrobić przez modulator.
    I chciałbym się dowiedzieć jaki i jakie potrzebowałbym kable do tego.
  • #7 1660799
    andrzej.ek
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    Widziałem w sprzedaży modulator z własnym zasilaczem, produkowany z myślą o odbiorze tv sat "trwam" na starych telewizorach nie posiadających wejścia AV. Popytaj w sklepach rozprowadzających tv trwam, polsat, cyfrę
  • #8 1660833
    superplayer
    Poziom 11  
    Pytanie kieruję głównie do andrzej.ek.
    Spradzałem w środku ten magnetowid. I nie wiem czy o taki chodzi, ale tam jest modulator.
    Załączniki:
    • Podłączenie GF2 MX 100/200 do TV Schneider STV 5110 przez VCR Goldstar VCP-4200P HPIM0499.JPG (214.37 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #9 1660839
    superplayer
    Poziom 11  
    zdjęcie płytki
    Załączniki:
    • Podłączenie GF2 MX 100/200 do TV Schneider STV 5110 przez VCR Goldstar VCP-4200P HPIM0498.JPG (200.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz karty graficznej GF2 MX 100/200 z wyjściem TV-out chce podłączyć komputer do telewizora Schneider STV 5110, który posiada jedynie wyjście antenowe. Próba użycia magnetowidu Goldstar VCP-4200P jako modulatora nie powiodła się, ponieważ urządzenie to jest odtwarzaczem bez wejść wideo, co uniemożliwia przesłanie sygnału z komputera. Wskazano, że bez ingerencji w magnetowid (np. modyfikacji wnętrza) nie da się uzyskać pożądanego połączenia. Zaproponowano zakup gotowego modulatora sygnału wideo z wyjściem antenowym, który podłącza się między kartę graficzną a telewizor. Modulatory takie oferują wyjścia SVHS, kompozytowe oraz antenowe i kosztują około 200-350 zł, dostępne u producentów takich jak Avermedia, Hercules czy Prolink. Alternatywnie można rozważyć zakup karty TV z odpowiednim wyjściem. W dyskusji pojawiła się także sugestia wlutowania do telewizora układu EURO SCART lub wejść cinch audio/video, co umożliwiłoby podłączenie różnych urządzeń bez konieczności stosowania modulatora, jednak wymaga to ingerencji w sprzęt. Autor preferuje rozwiązanie bez lutowania i pyta o konkretne modele modulatorów oraz potrzebne kable. Wspomniano również o dostępności modulatorów z własnym zasilaczem, przeznaczonych do starszych telewizorów bez wejść AV, które można znaleźć w sklepach RTV.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA