logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nowa karta graficzna i StarWars BattleFront.

JakubIVVI 31 Gru 2016 08:38 678 8
REKLAMA
  • #1 16162389
    JakubIVVI
    Poziom 2  
    Cześć, jestem nowy i mało ogarnięty w kartach graficznych.

Posiadam kartę graficzną nVidia GeForce 9500 GT i kupiłem grę STAR WARS Battlefront, myślałem, że moja karta graficzna wystarczy. Po długiej instalacji wyskoczył mi błąd, że mam przestarzałe sterowniki, więc poszukałem nowszych, ale do tego modelu karty graficznej to są najnowsze sterowniki, bo nie jest już aktualizowana. Szukając innej karty, znalazłem kartę GeForce 740 GT, nie znam modelu mojej płyty głównej, bo komputer był kupiony w całości, podczas szukania jej modelu w komputerze, pisało, że jest "nieznany".
    Teraz moje pytanie. Czy mogę zastąpić moją kartę kartą GeForce 740, czy będzie pasować? Jeśli nie to jaką?
  • REKLAMA
  • #2 16162398
    Rafik_ck
    Poziom 23  
    Ocena: 84
    Koniecznie musisz podać jaki masz sprzęt , jaki zasilacz jego dokładną markę i moc bo to najważniejsze w tej chwili , jaki masz procesor jego dokładny model,nazwa płyty głównej itp .
    Bez tych informacji może się nic nie dać zrobić .
  • #3 16162400
    andrzej55
    Poziom 37  
    Ocena: 374
    Witaj!
    Zainstaluj program CPU-Z i wklej nam, to co wyświetli na wszystkich zakładkach.
    Przy wymianie karty graficznej trzeba też zidentyfikować typ i moc zasilacza. Otwórz obudowę i przepisz naklejkę lub zrób zdjęcie(zasilacza).
    p.s.
    GT740 jest słabą kartą do starszych gier. Obecne potrzebują minimalnie GTX 750Ti.
  • REKLAMA
  • #4 16162625
    JakubIVVI
    Poziom 2  
    Zasilacz: DELL 700 W (tak na nim pisze)

W takim razie, czy może być nVidia GeForce 760 GTX?

Wynik CPU-Z w załączniku:
    Załączniki:
    • Komputer.txt (74.09 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 16162690
    JakubIVVI
    Poziom 2  
    @U.P. Wymagania znam, ale pytam o polecane karty graficzne
  • #7 16164136
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3547
    JakubIVVI napisał:
    Wymagania znam, ale pytam o polecane karty graficzne

Masz słaby procesor - nie spełnia minimalnych wymagań.

Co tam jest za zasilacz?

Jaki budżet?
  • #8 16164707
    JakubIVVI
    Poziom 2  
    Nad procesorem muszę się zastanowić, karta graficzna do 1000 zł.
  • #9 16164758
    r103
    Poziom 37  
    Ocena: 965
    Nowa karta graficzna i StarWars BattleFront.

Do tej gry trzeba nowego komputera, nie takiego sprzed 10 lat /wtedy owszem i wydajnego/.

Nie bierz się do tego od pupy strony typu "kupię nową kartę graficzną za 1000zł a nad procesorem muszę się zastanowić" i zobaczymy co będzie bo to nie ma sensu.
    O ile chcesz grać w tą grę /i inne "dzisiejsze"/ - postudiuj sobie przylepiony wątek https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2726546.html, ustal czy cię stać, wybierz budżet i kupuj -
    zawsze można przyoszczędzić w sposób prosty wykorzystując co się da z starego komputera czyli zazwyczaj obudowę, dysk, napęd DVD czasem zasilacz /jaki jest?- podaj nazwę czy lepiej zdjęcie tej nalepki na boku zasilacza z parametrami/,
    albo dodatkowo przyoszczędzić w sposób mniej prosty kupując te konieczne do wymiany części nie nowe "dzisiejszej generacji" tylko trochę starsze, używane, tańsze...[/img]

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada kartę graficzną nVidia GeForce 9500 GT i napotkał problemy z uruchomieniem gry STAR WARS Battlefront z powodu przestarzałych sterowników. Po poszukiwaniach nowszej karty, rozważał zakup GeForce 740 GT, jednak nie znał modelu swojej płyty głównej. Użytkownicy forum zasugerowali, aby podać więcej informacji o sprzęcie, w tym zasilaczu i procesorze. Zasilacz to DELL 700 W, a użytkownik rozważał kartę GeForce 760 GTX. Wskazano, że do gry potrzebny jest mocniejszy sprzęt, a karta GT740 jest zbyt słaba. Użytkownik planuje budżet do 1000 zł na nową kartę graficzną, ale musi również rozważyć wymianę procesora oraz innych komponentów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA