logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pilot Samsung BN59-01242A nie steruje głośnością soundbara Harman/Kardon SB35

Jacnas122 02 Sty 2017 12:23 4122 3
REKLAMA
  • #1 16167015
    Jacnas122
    Poziom 2  
    Witam. Kupiłem TV Samsung seria 9 (UE65KS9005) wraz z zestawem soundbar Harman/Kardon Sabra sb35. Problem polega na tym że po podłączeniu zestawu do tv nie można sterować głośnością pilotem tv (pilot model BN59-01242A),jest możliwe jedynie włączanie i wyłączanie zestawu wraz z tv. Dodam jeszcze że pilotem dekodera cyfrowego Polsatu jest możliwe zwiększanie i obniżenie głośności podłączonego zestawu. Zestaw jest podłączony do tv kablem HDMI.
  • REKLAMA
  • #2 16167839
    D214d3k
    Poziom 39  
    Ocena: 629
    Na wyjściu słuchawkowym jest sygnał sterowany głośnością TV. Prawdopodobnie potrzebny będzie przewód zakończony 2 małymi jackami. Przed zakupem sprawdź czy masz takie gniazda (poczytaj opis).
  • REKLAMA
  • #3 16167856
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1278
    Po podłączeniu całego zestawu tj. TV, dekoder i soundbar niech kolega sprawdzi ustawienia w telewizorze.
    Mam tu na myśli ustawienia HDMI-CEC (Anynet+).
    Sound-bar powinien był być ustawiony jako urządzenie podstawowe wykorzystujące HDMI-CEC.
    W opisu można odnieść wrażenie, że dekoder Polsatu jest teraz tym podstawowym urządzeniem.
  • #4 16170212
    Jacnas122
    Poziom 2  
    Witam. Anynet+(HDMI-CEC) jest włączony. Soundbar jest podłączony do gniazda HDMI (ARC), dekoder Polsatu natomiast do gniazda HDMI (STB) zgodnie z załączoną do telewizora instrukcją.

Dodano po 4 [minuty]:

D214d3k napisał:
    Na wyjściu słuchawkowym jest sygnał sterowany głośnością TV. Prawdopodobnie potrzebny będzie przewód zakończony 2 małymi jackami. Przed zakupem sprawdź czy masz takie gniazda (poczytaj opis).
    . Wydaje mi się że telewizor nie posiada wejścia słuchawkowego.
REKLAMA