logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

hyundai hn-4848f problem z obrazem swieci tyle ze brak synch

Norbert_lubin 17 Lip 2005 21:43 1032 1
  • #1 1661021
    Norbert_lubin
    Poziom 17  
    Ocena: 55
    Witam mam w/w monitor i od jakiegos czasu zrobilo sie cos w rodzaju jak by zmienic rozdzielczosc na wyzsza niz jest w stanie obslugiwac znaczy sie paski drobne poziome gesto bardzo tak ze nie daje sie nic odczytac nigdy nie mialem takiej usterki w monitorze wiec polegam na pomocy ludzi z tematu monitorow brak jest mozliwosci regulacji w monitorku sa takie uklady scalone jak uklad tda9302h podstawialem nic to nie zmienilo

tda9302h
    lm2406t
    stv7778
    mtv005n
    um68p60
    ka358
    moze takie dane beda w stanie cos pomoc przy diagnozie dzieki wielkie i zycze milego dnia

Po zmianie rozdzielczosci nic sie nie poprawiło podstawiłem rowniez uklad stv7778 co prawda na zamiennik ale to rowniez nic nie zmienilo uklad jaki podstawiłem to TDA9103 przelutowałem gniazdo przewodu i sprawdzilem przewodnosc wszystko wskazuje ze gniazdo i kabel sa ok prosze o dalsze instrukcje pozdrawiam
  • #2 1661413
    Marek777
    Spec od TV
    Ocena: 18
    Witam. W monitorach przy takim objawie zawsze zaczynam od sprawdzenia kabla sygnałowego SVGA :) to jest naprawdę najczęstrza przyczyna w/w problemów.
    Przemierz dokładnie przewodność kabla szczególnie z pinów:
    13- impulsy H
    14- impulsy V.
    Jak nic nie znajdziesz to sprawdz czy w/w objaw usterki wystepuje też na niższych rozdzielczościach.
    TDA9302 który podstawiłeś to końcówa pionu i nie ma on wpływu na synchronizację.
    Procesor synchro to STV7778, prędzej on jest do wymiany .. ale nie tak szybko, sprawdz czy na jego pin 17 jest impuls H a na pin 34 impuls V ???
    Napisz o efektach to polecimy dalej... :)
REKLAMA