logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beko CSA34010 - lodówka przerywa chłodzenie i mrożenie, co może być przyczyną?

XanLin 09 Sty 2017 16:27 2133 3
REKLAMA
  • #1 16185932
    XanLin
    Poziom 7  
    Witam mam problem z lodówką od świąt coś się z nią dzieje, raz mrozi raz nie.
    Kiedy ustawie pokrętło przykładowo na 3 lodówka mrozi przez ok. 2h pożniej przestaje ale słychać jak pracuje i czuć(po dotknięciu) ale nie tak głośno jak przy mrożeniu, lodówka się rozmraża, po czym znów chłodzi/mrozi.
    Kiedy przekręcę pokrętło na pozycje 0 wiadomo agregat przestaje działać itp ale kiedy znów ustawie na byle jaką pozycje to rusza dopiero po 10min+.
    I tak się z nią bawie lodówka chłodzi/mrozi 2-3h pozniej nie chłodzi/mrozi 6h (az do rozmrozenia) i znów chłodzi/mrozi 2-3h w tym czasie słychać cały czas prace ale cichszą niż przy chłodzeniu. Jakieś pomysły? Lodówka ma 6lat+ pierwszy raz spotkał mnie taki problem.
  • REKLAMA
  • #2 16215010
    XanLin
    Poziom 7  
    @ref
    Po wymianie termostatu to samo, lodówka chłodziła przez 2dni (po tygodniu nieuzywania) osiągnęła odpowiednią temperature, termostat najprawdopodobnie wyłaczył chłodzenie i znów nie rusza.
    Termostat nowy prosto od producenta. Jakieś pomysły gdzie moze lezeć bład? agregat działa
  • REKLAMA
  • #3 16215837
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 16217295
    XanLin
    Poziom 7  
    W mieszkaniu ok. 25 stopni
    W otoczeniu lodówki nie ma żadnych źródeł ciepła.
    Po tym jak przestała chłodzić znów się rozmroziła i po tym zaczeła chłodzić i tak w kółko, początkowo myślałem ze to wina termostatu wiec kupiłem nowy ale nic to nie zmieniło. Przez 6lat wszystko było w najlepszym porządku. Żadnej nieszczelności układu raczej nie ma bo identyczny model6lat temu mi wymieniali w ramach gwarancji (na tą co teraz) własnie z powodu nieszczelności (tylna ściana lodówki napuchnięta i chłodziarka nie działa.
REKLAMA